Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι τρέμουν στον ΠΑΟΚ μετά το άκυρο του ΣτΕ

Τι τρέμουν στον ΠΑΟΚ μετά το άκυρο του ΣτΕ

Οι «καμπάνες» ήχησαν δυνατά. Και έκαναν ΠΑΟΚ και Ξάνθη να ανησυχήσουν ακόμα περισσότερο, να… ανασκουμπωθούν και να καταλάβουν πως με επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορείς να κρυφτείς. Σημαίνει πολλά η απόφαση του ΣτΕ. Περισσότερα απ’ όσα πίστευαν.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες. Δεν πρόλαβε καλά – καλά να κάτσει η σκόνη από τη χθεσινή παρωδία. Εκεί που στα γραφεία της Λίγκας ο ΠΑΟΚ θεώρησε πως πέτυχε κάτι σημαντικό. Για μια κουβέντα που στην αρχή επέμενε πως δεν υπάρχει τίποτα, που ήθελε να περάσει ότι πρέπει να εκδικαστεί σύντομα για να λάμψει η αλήθεια, όπως έλεγαν. Και όταν η ώρα της εκδίκασης έφτασε, ζητούσε αναβολή, έτρεχε στα δικαστήρια, έψαχνε να βρει γωνία στο δεκάρικο για να γλιτώσει. Κι εκείνος και η Ξάνθη.

Μια μέρα μετά την παρωδία στη Λίγκα ήρθε ένα πολύ ηχηρό χαστούκι από το ΣτΕ. Μια αληθινή σφαλιάρα που βάζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη σε διαδικασία σκέψης ότι πλησιάζουν και οι πρώτες ποινές από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου για το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας.

Γιατί ήχησαν δυνατά οι καμπάνες στ’ αυτιά των δύο συλλόγων; Πριν προσφύγουν στο ΣτΕ είναι απευθυνθεί στο Διοικητικό Εφετείο, ένα όργανο των πολιτικών δικαστηρίων, για το οποίο έκανε και την καταγγελία ο Ολυμπιακός. Ζητούσαν προσωρινή διαταγή και από τα δύο. Μόνο που το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το ανώτατο όργανο και από τη στιγμή που απέρριψε όσα ζητούν οι δύο σύλλογοι, το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Διότι πως ένα κατώτερο του ΣτΕ όργανο θα αποφανθεί κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας; Δύσκολα τα πράγματα, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Το δεύτερο και σημαντικότερο γεγονός, που φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους συλλόγους που σύμφωνα με την ΕΕΑ προέβησαν σε «βαρεία παράβαση πολυϊδιοκτησίας» έχει να κάνει με το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές όλες αυτές οι αποφάσεις παίρνονται σιωπηρά. Δίχως να βγει κάτι προς τα έξω. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ΣτΕ έκανε γνωστή την απόφασή του, κάτι που πιθανότατα να σημαίνει ότι και ο δικαστής του Εφετείου έχει αποφασίσει ήδη και θα ανακοινώσει απευθείας τη δικάσιμο. Η αίσθηση αυτή γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που βγήκε πρώτα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ποια είναι τα δεδομένα στην υπόθεση; Η σημερινή είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα υπομνήματα που θα δοθούν όσον αφορά την υπόθεση του μετοχολογίου της Ξάνθης. Την Παρασκευή θα δοθούν τα υπομνήματα για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Αν δεν αλλάξει κάτι με προσωρινή διαταγή, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, τότε σε περίπου μία εβδομάδα θα έχουμε τις αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague.

Και μετά το ηχηρό σημερινό «χαστούκι» από το ΣτΕ η υπόθεση δείχνει να παίρνει τον δρόμο της. Ένας δρόμος που κάνει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη να… τρέμουν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024