Η Νάπολι προηγήθηκε στο σκορ με τον Μέρτενς, όμως η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με τον Γκριεζμάν και με το 1-1 έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στα προημιτελικά.
Ο Τζενάρο Γκατούζο προσπάθησε να αναβιώσει το «κατενάτσιο» στο Σαν Πάολο και με το γκολ του Μέρτενς φάνηκε ότι η Νάπολι μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα. Όμως, η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε 1-1 με τον Γκριεζμάν και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
Στο πρώτο ημίχρονο οι «παρτενοπέι» αμύνθηκαν μαζικά, δεν επέτρεψαν στους Καταλανούς να επιτεθούν και έφτασε στο γκολ με τον Μέρτενς στο 43′. Ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι σούταρε με φάλτσο έξω από την περιοχή, άφησε… άγαλμα τον Τερ Στέγκεν και άνοιξε το σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κίκε Σετιέν αναπροσάρμοσε το σχέδιο του και οι «μπλαουγκράνα» κυριάρχησαν. Στο 57′ ο Μπουσκέτς πάσαρε αριστερά στον Σεμέδο, αυτός γύρισε παράλληλα στον Γκριεζμάν και με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση ισοφάρισε.
Αρνητικός ο απολογισμός του Γάλλου αρχιδιαιτητή Στεφάν Λανουά όσον αφορά στον ορισμό ξένων διαιτητών στα δύσκολα ματς, πέρα από τα λάθη που έγιναν. Αν δεν υπήρχαν και οι Γερμανοί