Έκκληση να πέσουν οι τόνοι αλλά και να αποδεχτούν τη δημιουργία νέων κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους νησιώτες. «Μην έρχεστε. Ο δρόμος για την Ευρώπη δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας» πρόσθεσε απευθυνόμενος σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι αλλά και να αποδεχτούν τη δημιουργία νέων κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες απεύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους νησιώτες.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, στο πλαίσιο των εργασιών του τέταρτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, στην Αλεξανδρούπολη, υποστήριξε εκ νέου ότι οι νέες δομές είναι προς όφελος των νησιωτών.

Μην έρχεστε – Ο δρόμος σταματά στα νησιά

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έρχεστε» καθώς «ο δρόμος δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ήδη από χτες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις.

Οι νέες δομές κατασκευάζονται μακριά από αστικούς ιστούς. Εκεί θα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου και όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης από εκεί.

Η πολιτική της Ελλάδας άλλαξε. Τα σύνορα στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται.

Το νομικό πλαίσιο που έχουμε στη διάθεσή μας έγινε πιο αυστηρό και πιο ευέλικτο.

Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά, επιτέλους οι αποφάσεις υλοποιούνται.

Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση που δεν οδηγούν πουθενά.

Είναι προς όφελος να φτιαχτούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές που θα αντικαταστήσουν τις προβληματικές σήμερα δομές.

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και πάρα ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Μην έρχεστε. Ο δρόμος στον οποίον σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας και στην Ευρώπη. Σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr