Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Novartis : Ο Πέτσας καλεί το Ν. Παππά να πάρει θέση για τη συνάντηση με Μιωνή και Παπαγγελόπουλο

Novartis : Ο Πέτσας καλεί το Ν. Παππά να πάρει θέση για τη συνάντηση με Μιωνή και Παπαγγελόπουλο

Πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει μετά τις «βόμβες» του Σ. Μιωνή στην  προανακριτική της βουλής για τη Novartis και τις παραδοχές του Δ. Παπαγγελόπουλου. Για κυνική ομολογία και παρακρατικο-παραδικαστικό κύκλωμα κάνει λόγο ο Στ. Πέτσας. Άνθρακες ο θησαυρός απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι δήλωσε ο Παπαγγελόπουλος

Πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει μετά τις «βόμβες» του Σ. Μιωνή στην  προανακριτική της βουλής για τη Novartis και τις παραδοχές του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Κυνική ομολογία

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την επιβεβαίωση της συνάντησης Παπαγγελόπουλου, Παππά και Μιωνή το 2016 στο μέγαρο Μαξίμου, χαρακτήρισε «κυνική ομολογία» τα όσα απάντησε στον επιχειρηματία Μιωνή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής».

«Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας.

Ωμός εκβιασμός

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, κατήγγειλε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε ωμός εκβιασμός και απαίτηση καταβολής χρηματικού ποσού 350.000 ευρώ από τον κ. Παπαγγελόπουλο  για να ρυθμιστούν εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από τον Μιωνή πέρασε στην αντεπίθεση αλλά επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τα ραντεβού με τον επιχειρηματία παρουσία του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική».

Ο Παπαγγελόπουλος υποστηρίζει ότι ο κ. Μιωνής ήταν σε έξαλλη κατάσταση και κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη. Όπως υποστηρίζει, οι δύο υπουργοί του είπαν ότι «στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης». Μάλιστα, όπως αναφέρει, για τον κ. Βορίδη τον παρέπεμψαν στη ΝΔ και για τον κ. Φιλιππάκη του πρότειναν συμβιβασμό, ενώ για τον σκοπό αυτό έγινε και δεύτερη συνάντηση στο Μαξίμου.

Δήθεν εκβιασμός

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει» και καταλήγει: «Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

Άνθρακες ο θησαυρός

«Άνθρακες ο θησαυρός», αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς και τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της βουλής.

«Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στρακαστρούκα, δεύτερης διαλογής, ενώ τα ‘’πραγματικά περιστατικά’’ που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία ως πολύ γελοία», τονίζουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν:

«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται o κ. Μιωνής έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο ισχυρισμός, λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει, καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών».

«Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με ‘’αποκαλύψεις’’ για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι ‘’Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%’’», καταλήγουν οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024