Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός Ελλάδα: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός Ελλάδα: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο ΑΧΕΠΑ, τέσσερα ύποπτα κρούσματα ελέγχονται σε Ιωάννινα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Πέρα από το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ, δύο νέα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού εξετάζονται σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα κρούσμα που έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ένα ακόμη στο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κετεκίδη, εκτελεστικό γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, «έχουμε πληροφορηθεί από τον πρόεδρο εργαζομένων του Ιπποκράτειου για ύποπτο περιστατικό που βρίσκεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον σε επίπεδο Θεσσαλονίκης έχουμε αυτά τα δύο περιστατικά από τα δημόσια νοσοκομεία». Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων και για ύποπτο περιστατικό στο ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο ασθενείς έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

O κ. Κετεκίδης προειδοποίησε ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε πως η πολιτική ηγεσία είναι ενημερωμένη.

Σε περίπτωση που υπάρχει έξαρση του κοροναϊού, ο κ. Κετεκίδης τόνισε πως θα υπάρχουν προβλήματα νοσηλείας των νοσούντων, καθώς στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν μόλις δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης με τρία κρεβάτια για τα κρούσματα κοροναϊού, και δεν αρκούν.

38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία το πρώτο θετικό κρούσμα – Ελέγχονται και οι συγγενείς της

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Όπως έχει γίνει γνωστό και επιβεβαίωσε και ο κ. Κετίδης, εξετάσεις θα κάνουν και οι συγγενείς της 38χρονης που ήταν θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ.

Επιπλέον, γίνεται ιχνηλάτηση για να βρεθούν και να εξεταστούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Το απόγευμα εξάλλου, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που συνέστησε ψυχραιμία και καθησύχασε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη.

Ύποπτα κρούσματα σε Ιωάννινα και Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στη Λάρισα, καθώς μία γυναίκα εισήχθη με συμπτώματα γρίπης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε καραντίνα.

Η γυναίκα ηλικίας περίπου 60 με 65 ετών είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία, όπου ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας άντρας προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό.

Πρόκειται για έναν υπήκοο του Πακιστάν, ο οποίος ήρθε από την Ιταλία στη χώρα μας πριν από δέκα ημέρες. Ο άνδρας εργαζόταν σε πλυντήριο αυτοκινήτων όπου εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα του κοροναϊου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024