Ελάχιστα αποθέματα στα φαρμακεία

Είδος προς εξαφάνιση έχουν γίνει οι απλές μάσκες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, επιτήδειοι προμηθευτές ιατρικών ειδών εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση, ενώ πολλοί φαρμακοποιοί σε μία προσπάθεια να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση έχουν βάλει τους πελάτες τους σε λίστα προτεραιότητας.

Οι μάσκες με φίλτρο είναι και αυτές σε έλλειψη, αλλά η ζήτηση καλύπτεται.

Σύμφωνα, πάντως, με τους φαρμακοποιούς, μάσκα χρειάζεται μόνο αυτός που νοσεί ή αυτός που πρόκειται να ταξιδέψει σε περιοχή που έχει πληγεί από τον κοροναίος.

Τουλάχιστον 611.000 μάσκες διακινήθηκαν από τις φαρμακαποθήκες στα φαρμακεία του Πειραιά, της Αττικής, της Αργολίδας, της Εύβοιας και του Νοτίου Αιγαίου από τον Δεκέμβριο μέχρι και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. Πέρυσι κατά την ίδια περίοδο ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 142.000!

Η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεμάτων τους στην Αττική, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας χθες στο MEGA, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Τα φαρμακεία έχουν προμηθευτεί μάσκες εδώ και αρκετό διάστημα, όπως κάθε χρόνο, ωστόσο η ζήτηση ήταν τεράστια. Έχουμε ξεμείνει από μάσκες» πρόσθεσε ο κ. Λουράντος.

Να σημειωθεί ότι θετικό στον κοροναϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr