Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Σε αστρονομικά ύψη οι οικονομικές απώλειες από τον κοροναϊό

Ιταλία : Σε αστρονομικά ύψη οι οικονομικές απώλειες από τον κοροναϊό

Oσο συνεχίζεται η εξάπλωση του κορoναϊού στην Ιταλία και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο αυξάνεται η ανησυχία και οι εντάσεις στο πολιτικό πεδίο. Και στην οικονομία οι ζημιές υπολογίζονται σε αστρονομικά ποσά.

Oσο συνεχίζεται η εξάπλωση του κορoναϊού στην Ιταλία και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο αυξάνεται η ανησυχία και οι εντάσεις στο πολιτικό πεδίο. Και στην οικονομία οι ζημιές υπολογίζονται σε αστρονομικά ποσά.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Τα κρούσματα του ιού συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι πλέον 283. Δύο ασθενείς διαγνώστηκαν θετικοί στον κορoναϊό στη Φλωρεντία και μια γυναίκα στη Σικελία. Εχουν τεθεί σε καραντίνα όλοι οι πολίτες που συνάντησαν τις δυο τελευταίες εβδομάδες, όπως και το προσωπικό ξενοδοχείου στο Παλέρμο της Σικελίας.

Στη Ρώμη, επίσης, στο νοσοκομείο Λάτζαρο Σπαλαντσάνι εξετάζεται ύποπτο περιστατικό. Πρόκειται για άνδρα από παραθαλάσσια περιοχή, νότια της ιταλικής πρωτεύουσας .Οι ειδικοί άλλωστε είχαν προειδοποιήσει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Με τις πρώτες εκτιμήσεις της οικονομικής ζημιάς, υπολογίζεται ότι η χώρα θα χάσει τουλάχιστο πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Οσοι μπορούν στις επτά περιφέρειες που εφαρμόζουν τα ισχυρά μέτρα πρόληψης, εργάζονται από το σπίτι τους, με ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τη λεγόμενη «τηλε-εργασία». Αλλά πρόκειται, ασφαλώς, για μειονότητα.

Μεγάλες οικονομικές απώλειες

Πανικός επικρατεί σε πολλές ιταλικές πόλεις λόγω του κορoναϊού. Εδώ, σούπερ-μάρκετ στο Μιλάνο

Η Ιταλία ζητά από την Ευρωπαϊκή Ενωση περισσότερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά της, από τη στιγμή που η κρίση αυτή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση.

Ο Σύνδεσμος Ιταλών Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση του τουριστικού τομέα, λόγω της κρίσης του κορoναϊού, είναι περισσότερο από κρίσιμη».
Και αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που ζητούν από τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τις περιοχές του Βένετο και της Λομβαρδίας, ή και ολόκληρη την Ιταλία.

Το Κουβέϊτ και η Βουλγαρία, τις τελευταίες ώρες, διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τις ιταλικές πόλεις. Το Ισραήλ συμβουλεύει τους πολίτες του να μην επισκεφθούν την Ιταλία.

Τα πρωτόκολλα πρόληψης

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατηγορεί τους περιφερειάρχες ότι δεν εφαρμόζουν πάντα, όπως πρέπει, τα πρωτόκολλα πρόληψης και ότι αυτό συνέβαλε ουσιαστικά στη διάδοση του ιού. Και εκείνοι του απαντούν ότι «αγνοεί την κατάσταση».

Είναι σαφές, πάντως, ότι ο πρώτος ασθενής, από τον οποίο ξεκίνησε η διάδοση του ιού στη Λομβαρδία είναι πολύ δύσκολο πλέον να εντοπιστεί.

Χθες το απόγευμα, ο ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα είχε συνάντηση στη Ρώμη με τους ομολόγους του των χωρών με τις οποίες η Ιταλία έχει χερσαία σύνορα αλλά και τον υπουργό υγείας της Γερμανίας.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024