Τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του κοροναϊκού εξήρε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
O κ. Κικίλιας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας χαιρέτισε τη στάση σοβαρότητας και υπευθυνότητας της αντιπολίτευσης.
Εγκράτεια
«Χαιρετίζω τη στάση σοβαρότητας, εγκράτειας και υπευθυνότητας, με την οποία η μείζονα αντιπολίτευση τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να ακούνε μόνο τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και γιατρούς και όχι ό,τι κυκλοφορεί γενικώς, διότι, όπως είπε, κυκλοφορούν και ψευδείς ειδήσεις.
Ο υπουργός σημείωσε ότι όσο πλησιάζει γεωγραφικά ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει και στην Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε πως οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, βρίσκονται σε συνεργασία.
Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκροτήσει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59