Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αστυνομικοί ζητούν γάντια και μάσκες για τον κοροναϊό - «Δεν έχουμε μνημόνιο ενεργειών»

Οι αστυνομικοί ζητούν γάντια και μάσκες για τον κοροναϊό – «Δεν έχουμε μνημόνιο ενεργειών»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών απέστειλε επιστολή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία σημειώνεται ότι «φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένα τα έγκαιρα αντανακλαστικά όλων των συναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών, ώστε να χορηγηθεί σε όλους τους συναδέλφους μας υγειονομικό υλικό (ειδικές μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υγρά, ειδικά γάντια κλπ.) που σε περίπτωση ανάγκης, θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τους συναδέλφους μας.

Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη συνεργείων καθαριότητας και απολύμανσης, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε αστυνομικά κρατητήρια και υπηρεσίες θα επιδεινωθούν δραματικά.»

Επισημαίνουν ακόμη ότι σήμερα Τρίτη «συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας Υγιεινής και Ασφάλειας της Ένωσής μας , την οποία απασχόλησε ιδιαιτέρως η έλλειψη σαφούς πρωτοκόλλου ενεργειών των εντεταλμένων οργάνων του Κράτους, σε περίπτωση εμφάνισης υπόπτου κρούσματος.

Απαραίτητη κρίνεται, κατά την άποψή μας, η άμεση έκδοση μνημονίου ενεργειών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως η ΕΛ.ΑΣ.

Να τονίσουμε επίσης ότι πέραν του υπ’ αριθ. 1917/20/192547 από 27/01/2020 εγγράφου της Δ/νσης Υγειονομικού / Α.Ε.Α. το οποίο αναφερόταν σε γενικά μέτρα προφύλαξης του αστυνομικού προσωπικού, καθότι εκείνη την περίοδο πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.»

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024