Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος στην ομηρία των ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος στην ομηρία των ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί

Ευχάριστα ήταν τα νέα που άκουσαν την Τρίτη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη οι συγγενείς του Α μηχανικού Γιώργου Μπουγιούκα που μαζί με άλλους ναυτικούς παραμένει «όμηρος» για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο πλοίο «Πτολεμαίος» το βρίσκεται αγκυροβολημένο τρία μίλια μακριά από το λιμάνι του Τζιμπουτί

Ευχάριστα ήταν τα νέα που άκουσαν την Τρίτη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη οι συγγενείς του Α μηχανικού Γιώργου Μπουγιούκα που μαζί με άλλους ναυτικούς παραμένει «όμηρος» για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο πλοίο «Πτολεμαίος» το βρίσκεται αγκυροβολημένο τρία μίλια μακριά από το λιμάνι του Τζιμπουτί. Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικές Αρχές, ωστόσο, δεν του επιτρέπουν να πιάσει λιμάνι εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση που είχαν συγγενείς των ναυτικών στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας με τον κ. Πλακιωτάκη ο υπουργός τους διαβεβαίωσε πως ο Γ. Μπουγιούκας ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αύριο Τετάρτη θα αναχωρήσει από το Τζιμπουτί και την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα. Επίσης γίνονται εντατικές προσπάθειες και για τους άλλους τρεις ναυτικούς έτσι ώστε μέσα σε μια εβδομάδα να έχουν επιστρέψει και εκείνοι στα σπίτια τους.

Η κόρη του Α μηχανικού του πλοίου σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει με τίτλο: «Αιχμάλωτοι Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί» είχε μεταφέρει κείμενο που της είχε στείλει ο πατέρας της στο οποίο αναφέρονταν: «Είμαστε αιχμάλωτοι πάνω από πέντε μήνες, σε δυο πλοία του Αλέξανδρου Τσάκου που κατασχέθηκαν στο Τζιμπουτί. Μια ιστορία με αρχή τις 14 του Σεπτέμβρη αλλά δίχως τέλος. Ζούμε έναν εφιάλτη. Το κράτος προσπαθεί(;) ανέξοδα, αναίμακτα να λύσει υποτίθεται το πρόβλημα. Μπορεί να κάνει πολλά για εμάς ( κονδύλια υπάρχουν) μπορεί κ πρέπει να στείλει Έλληνες διπλωμάτες. Μπορεί και πρέπει να μας επαναπατρίσει. Αλλά δεν το κάνει. Γιατί άραγε; Το ΥΠΕΞ αδιαφορεί σχετικά με την παράνομη παρακράτηση των ταξιδιωτικών μου εγγράφων. Την παράνομη κράτηση μου όντας σοβαρά ασθενής. Γιατί μου κλέβουν μήνες απο τη ζωή μου; Με ποιο δικαίωμα; Δεν βλέπουν ότι κινδυνεύουμε ; Τόσο αξίζει η ζωή Ελλήνων πολιτών για την Ελλάδα; Η χώρα μου με πρόδωσε. Μόνο οργή και θλίψη μπορώ να νιώσω. Γιώργος Μπουγιούκας, Α’ μηχανικός, αιχμάλωτος ναυτικός στο Τζιμπουτί

Υπενθυμίζεται πως μετά από ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη του 2019 ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής.

Το θέμα με τους έλληνες ναυτικούς είχε φτάσει και στη Βουλή με τον Γιάννη Πλακιωτάκη να αναφέρει πως «η λύση του ζητήματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Διότι, προτεραιότητα μας αποτελεί η διαφύλαξη της ασφάλειας των ναυτικών μας, στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024