Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Στα σχοινιά οι δύο ΠΑΕ

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Στα σχοινιά οι δύο ΠΑΕ

Οι δικηγόροι ΠΑΟΚ, Ξάνθης, Ολυμπιακού και ο Αλέξης Κούγιας, έθεσαν προ της αθλητικής δικαστού τα επιχειρήματά τους. Με τις κατηγορούμενες ΠΑΕ να χάνουν την ψυχραιμία τους και να χαράσσουν κοινή γραμμή.

Το έφεραν από εδώ, το έφεραν από εκεί, αλλά οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης τα κατάφεραν… Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα τελειώσει και δεν θα εκδοθεί απόφαση για το σκάνδαλο της πολύϊδιοκτησίας.

Διότι ναι μεν το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Superleague εκδίκασε την υπόθεση, όμως η προθεσμία για υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σημαίνει ότι η απόφαση θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα… Λίγο πριν την έναρξη των Play Offs.

Φυσικά, την Κυριακή η Ξάνθη θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια σαν να μην συμβαίνει τίποτα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι απλά Κυριακή… Μετά από μία εκδίκαση διάρκειας μεγαλύτερης των 4 ωρών, κανείς δεν έγινε σοφότερος.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ επανέλαβαν την τακτική της… μπάλας στην εξέδρα και δεν παρείχαν κανένα στοιχείο που να αντικρούει την αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Καλπαζίδη.

Αντίθετα, το αξιοπερίεργο είναι ότι οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ ήταν καλύτερα ενημερωμένοι για τα της Ξάνθης, από τους ίδιους τους δικηγόρους της Ξάνθης. Για παράδειγμα, ο Τάκης Μπαλτάκος ήξερε επακριβώς που προπονούνται οι Έφηβοι της Ξάνθης, όταν ο κύριος Χριστοδούλου, νομικός της ακριτικής ομάδας δεν το γνώριζε… «Για να το λέει ο κύριος Μπαλτάκος, έτσι θα είναι» ψέλλισε ο κύριος Χριστοδούλου…

Το βασικό μέλημα των δικηγόρων του ΠΑΟΚ δεν ήταν να υπερασπιστούν τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά να καταφερθούν εναντίον των νομικών του Ολυμπιακού. Αρχικά ήθελαν να τους αποβάλλουν από την αίθουσα και στο τέλος επιχείρησαν να τους στερήσουν την πρόσβαση στο αποδεικτικό υλικό. Αφού δεν ζήτησαν να τους αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πάλι καλά.

Φυσικά, σε πρώτο ρόλο βρέθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, η τελευταία «μεταγραφή» του Ιβάν Σαββίδη. Παρομοίασε τον Συγγελίδη και τον Σαββίδη με τον Ωνάση και τον Νιάρχο, έκανε λόγο για πρακτικές Τσαουσέσκου και μιλούσε για μανάβηδες και πατάτες, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Δικαστηρίου. Κ

ατά πάγια τακτική του, απαξίωσε και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με προφανή σκοπό να μειώσει το κύρος του πορίσματος της…

Βέβαια, στο τέλος της ημέρας, το ερώτημα παραμένει… Πως ένας σερβιτόρος, ο Γιάννης Καλπαδίζης, με ανώτερο δηλωθέν εισόδημα τα 25.000 ευρώ, απέκτησε 10 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε το Σαλέ της ΠΑΕ Ξάνθης.

Ή, όπως αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, «γιατί ένας διεθνούς φήμης επιχειρηματίας, ο κύριος Καλπαδίζης, απ’ όλη την υδρόγειο επέλεξε να επενδύσει στην Ξάνθη;». Ερωτήματα, που φυσικά έμειναν αναπάντητα…

Παρά τα κολλήματα και την παρελκυστική τακτική, η δίκη προχώρησε και ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη δεν πρόκειται να αποφύγουν την τιμωρία. Οι ΠΑΕ έχουν περιθώριο μέχρι τις 14:00 την Παρασκευή για να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα.

Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η κυρία Μαρία Τσαγκιά, πρόεδρος της Επιτροπής, να εκδώσει απόφαση την ίδια μέρα, οπότε τα σπουδαία θα ακολουθήσουν από την επόμενη εβδομάδα, με τη γνωστοποίηση της ποινής…

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024