Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες στη Γενεύη: Η ατζέντα των συζητήσεων
Στο επίκεντρο των συνομιλιών Δένδια - Γκουτέρες θα βρεθούν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Γενεύη.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, αλλά και στις εργασίες του Τμήματος Υψηλού Επιπέδου της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Επιπλέον, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Αρμενίας και του Μπαχρέιν.
Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Υπενθυμίζεται πως πριν μεταβεί στη Γενεύη, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.
Ο κ. Δένδιας συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό του, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας στο περιθώριο της Διάσκεψης.
Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκαναν λόγο για «κορωνίδα» μιας σειράς πρωτοβουλιών που ήδη έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση του ευρωπαϊκού δρόμου όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
- Βουτιά στις παγκόσμιες αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442