Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Δένδια - Γκουτέρες στη Γενεύη: Η ατζέντα των συζητήσεων

Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες στη Γενεύη: Η ατζέντα των συζητήσεων

Στο επίκεντρο των συνομιλιών Δένδια - Γκουτέρες θα βρεθούν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Γενεύη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, αλλά και στις εργασίες του Τμήματος Υψηλού Επιπέδου της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Επιπλέον, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Αρμενίας και του Μπαχρέιν.

Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Υπενθυμίζεται πως πριν μεταβεί στη Γενεύη, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Ο κ. Δένδιας συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό του, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκαναν λόγο για «κορωνίδα» μιας σειράς πρωτοβουλιών που ήδη έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση του ευρωπαϊκού δρόμου όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024