Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» βρέθηκε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη και μίλησε για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και για τα επιμέρους χαρακτηριστικά που όπως υπογράμμισε η ίδια θα πρέπει να φροντίσει η κυβέρνηση να διασφαλιστούν μέσα από το νέο πτωχευτικό δίκαιο το οποίο ετοιμάζει.

«Έχει ξεδοντιαστεί ο νόμος που φέρει το όνομά μου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη  ενώ τόνισε πως θα πρέπει να μπορεί ο οφειλέτης να προσφεύγει στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα η κ. Κατσέλη μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση η τράπεζα έχει το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση ενώ τόνισε πως το ζητούμενο στο νέο πτωχευτικό Δίκαιο το οποίο ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι να αφεθεί η δυνατότητα στον πτωχευμένο οφειλέτη να μπορεί να βρει το δίκιο του μέσα από μία ανεξάρτητη διαδικασία διαμεσολάβησης.

Η κ. Κατσέλη δήλωσε επίσης πως αν η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσει ένα πτωχευτικό δίκαιο το οποίο θα διαφυλάσσει την προστασία της α΄κατοικίας, όπως και η  δυνατότητα του οφειλέτη να πάει στα δικαστήρια όταν έχει πτωχεύσει και να βρει το δίκιο του.

Η ίδια, τόνισε τη σημασία ύπαρξης ενός πλαισίου τόσο για τις εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων αλλά και για τις τράπεζες όσον αφορά στη διαχείριση των δανείων που είναι εκτός πτωχευτικού δικαίου.

Τέλος η Λούκα Κατσέλη μίλησε στο τραπέζι της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο» για το νέο βιβλίο της με τίτλο «Δίνες και Ευθύνες» το οποίο όπως δήλωσε δούλευε επί τρία χρόνια.

«Σε αυτό το βιβλίο ουσιαστικά προσπαθώ να απαντήσω σε τρία ερωτήματα αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την κρίση, αν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει άλλα πράγματα όταν ξέσπασε η κρίση, τι περιθώρια αλλαγής υπάρχουν και τι συμπεράσματα βγάζουμε για το μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr