Τα χαμένα απόρρητα κονδύλια , οι μετακινήσεις μαρτύρων υπό προστασία, τα οικήματα ασφαλείας και η φρούρηση «φίλων» του ΣΥΡΙΖΑ

Καταθέσεις αστυνομικών και ιδιωτών για καταχρήσεις κονδυλίων, για παράτυπη φρούρηση ατόμων που είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και για άλλες παράνομες ενέργειες, έχουν δοθεί τους τελευταίους μήνες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κι αλλού, για τη δραστηριότητα του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη λόγω της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μια από αυτές τις καταθέσεις γίνεται λόγος για την μεταχείριση αλλά και τις μετακινήσεις μαρτύρων υπό προστασία!

Το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων που υπάγεται στην Ασφάλεια Αττικής δημιουργήθηκε το 2006, έχει προσωπικό περίπου 50 ατόμων και σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει ετησίως την ευθύνη επιτήρησης 40-55 ατόμων. Κι ανάμεσα σε αυτούς μάρτυρες υπό προστασία (εκτός της υπόθεσης Novartis), της Χρυσής Αυγής, του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την υπόθεση των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον δικαστών από νονούς της νύκτας και άλλοι…

Ωστόσο φαίνεται τους τελευταίους μήνες να υπήρξαν αναφορές για κρούσματα διαφθοράς στην εν λόγω υπηρεσία, ενώ φαίνεται να υπήρξε και σχετική έγγραφη καταγγελία αστυνομικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ετσι λοιπόν στα πλαίσια αυτής της έρευνας έχουν δοθεί καταθέσεις μαρτύρων υπό προστασία ότι παρακρατούντο από αστυνομικούς, τμήματα των χρημάτων που δίνονταν από τα κρατικά απόρρητα κονδύλια για διάφορα έξοδά τους ή για μετεγκαταστάσεις. Ακόμη υπάρχουν αναφορές ότι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τη φρούρηση των μαρτύρων, για προσωπικές τους υποθέσεις, για μεταφορά… οικοδομικών υλικών.

Επιπλέον έχουν ερευνηθεί υπερκοστολογήσεις στη διαδικασία ενοικίασης και ανακαίνισης διαμερισμάτων. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα παραστατικά γι’ αυτά τα χρήματα καταστρέφονται μετά από τρεις μήνες και ο έλεγχος της διάθεσης των απορρήτων κονδυλίων δεν είναι ευχερής. Επιπλέον εντυπωσιάζουν οι αναφορές ότι αστυνομικοί που είχαν ενταχθεί στο εν λόγω Τμήμα φρουρούσαν και ιδιώτες που είχαν καλές σχέσεις με τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αξιωματικοί, σε βάρος των οποίων γίνεται σχετική έρευνα, δηλώνουν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία παρατυπία. Πάντως η συγκεκριμένη εσωτερική έρευνα είναι στην τελευταία φάση της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr