Με tweet στον επίσημο λογαριασμό του το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας σημειώνει πως «η φρεγάτα Ψαρά εντάχθηκε στην αποστολή και από τις 18/2 συνοδεύει το Charles de Gaulle και συνεισφέρει στην άμυνά του».

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό εκθειάζει τη νέα συνεργασία του με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η ελληνική φρεγάτα Ψαρά συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle  στην αποστολή Foch στη Μεσόγειο.

Με tweet στον επίσημο λογαριασμό του το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας σημειώνει πως «η φρεγάτα Ψαρά εντάχθηκε στην αποστολή και από τις 18/2 συνοδεύει το Charles de Gaulle και συνεισφέρει στην άμυνά του». Προσθέτει δε πως η ελληνική φρεγάτα συνεχίζει τη συνεργασία με το γαλλικό αεροπλανοφόρο μετά την παρόμοια αποστολή που είχε αναλάβει και η ελληνική φρεγάτα Σπέτσαι στις 29 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν οι Γάλλοι και το Ναυτικό τους σ’ αυτή τη συνεργασία είναι δε το γεγονός πως δημοσιεύουν και φωτογραφίες από την αποστολή.

Τα σκάφη του γαλλικού και του ελληνικού ναυτικού πλέουν ξανά μαζί και ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα τους. Η ναυτική δύναμη (GAN) του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle συνοδεύτηκε από την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνοδείας, ο Υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης (GAN) του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, επισκέφθηκε τη φρεγάτα ΨΑΡΑ και συνάντησε το πλήρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle και έως τις 28 Ιανουαρίου, το γαλλικό σκάφος συνοδευόταν από την ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Η συνεργασία αποτελεί απόδειξη της ενισχυμένης αμυντικής συνεργασίας που έχει συμφωνήσει η Γαλλία με την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα επισκεφτεί την Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Είχε προηγηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι, η συνάντηση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη. Εκεί είχαν ανακοινώσει μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr