Πρόκειται για έναν φοιτητή της ιατρικής κι έναν ακόμα φοιτητή του Πολυτεχνείου ο οποίος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να έχει αναγνωριστεί σε κάποιο βίντεο

Ξεκινά σήμερα  η δίκη των δύο φοιτητών που είχαν συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί από την αστυνομία στις 11 Νοεμβρίου, ο πρώτος έξω από την ΑΣΟΕΕ και ο δεύτερος κάτω από το σπίτι του.

Πρόκειται για έναν φοιτητή της ιατρικής κι έναν ακόμα φοιτητή του Πολυτεχνείου ο οποίος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να έχει αναγνωριστεί σε κάποιο βίντεο.

Ως συνήγορος και μάρτυρας υπεράσπισης παρίσταται στα Δικαστήρια ο πρώην  Πρύτανης του Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος.

Συνάδελφοι, φοιτητές, καθηγητές και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου βρίσκονται από το πρωί στο δικαστήριο  για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Το κλίμα που επικρατεί μέχρι στιγμής στο χώρο των Δικαστηρίων είναι ήρεμο, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει η είσοδος μιας διμοιρία των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr