Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα την Πέμπτη (20/02) με βαριές εκφράσεις για τον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 13, μιλώντας για την διαμάχη που υπάρχει μαζί της, απο την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Πράσινης ΚΑΕ.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μία μέρα μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στην διαμάχη που υπάρχει με κάποιο μέρος της Θύρας 13 από την στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της Πράσινης ΚΑΕ το 2012, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, ενώ υποστήριξε ότι θα ξεκινήσει η κάθαρσή της, την ώρα που κανείς δεν θα τον διώξει από τον Παναθηναϊκό.

Αρχικά στάθηκε στην μεγάλη επιτυχία των Πρασίνων στο βόλεϊ αντρών και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ τονίζοντας πως: «Σήμερα έπρεπε να είναι μέρα χαράς μετά την κατάκτηση ενός τίτλου. Σκοπό είχαμε φέτος να μπορέσουμε να κοιτάμε στα μάτια τους μεγάλους αντιπάλου και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ήρθε ένας τίτλος, όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι χαρούμενος.

Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλα τα παιδιά που πήγαιναν βρέξει-χιονίσει και στήριζαν αυτό το τμήμα. Ανήκει επίσης στους παίκτες που όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη μένοντας απλήρωτοι. Αυτή η επιτυχία δεν πρέπει να μας τυφλώσει, να γίνει πυροτέχνημα. Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και ελπίζω ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να το κάνουμε, χωρίς αυτό να αποκλείει κι άλλες επιτυχίες φέτος».

Ενώ αφού αναφέρθηκε για το περιστατικό που έλαβε χώρα  στο κλειστό του Αγίου Θωμά, μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, με κουκουλοφόρους να κάνουν «ντου» στο γήπεδο. Συγκεκριμένα είπε: «Όταν ανέλαβα την ομάδα ήρθαν να μου εξηγήσουν ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Ο ρόλος ενός προέδρου είναι να δίνει ό,τι μπορεί σε επίπεδο οικονομικό και χρόνου για να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά γενική ομολογία τα αποτελέσματα από τότε που ασχολήθηκα με τον σύλλογο είναι καλά. Επίσης όμως ένας πρόεδρος πρέπει να διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα όλων των φιλάθλων και να μη φοβούνται να έρθουν στο γήπεδο. Σε αυτό δεν τα έχω καταφέρει σε απόλυτο βαθμό, αλλά προσπαθώ και στο τέλος να είστε σίγουροι ότι θα το καταφέρω και αυτό».

Οσο για μερίδα των οργανωμένων οπαδών τόνισε: «Τους είχα ζητήσει να μην κάνουν πράγματα που φέρνουν πρόστιμα και ότι δεν επιτρέπω να γίνονται ντου στο γήπεδο. Μου είπαν ότι “εδώ είναι 13, το σπίτι μας, δεν μπαίνουν σεκιούριτι”.

Έκανα βήμα πίσω και μου είπαν ότι θα βάλουν δικές τους ομάδες περιφρούρησης. Πολύ σύντομα αυτές οι ομάδες τα έκαναν πλακάκια με τους ανθρώπους της θύρας 13 και έστηναν παγκάρια για να βάζουν κόσμο μέσα τσάμπα. Εκεί αντέδρασα και είπα στους ανθρώπους της ΚΑΕ να σταματήσουν τη συνεργασία με τις ομάδες περιφρούρησης.

Δεν θυμάμαι σε ποιον αγώνα ήταν, πάω στο γήπεδο και μαθαίνω ότι έχουν βάλει τον υπεύθυνο ασφαλείας, Ηλία Κατσογιάννη, σε μια γωνία, τον προπηλακίζουν, τον χτυπάνε και τον απειλούν. Τι πρέπει να κάνει ένας εργοδότης όταν ο εργαζόμενος του τα υφίσταται αυτά;

Πήγαν να τους βρω και ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να προπηλακίσουν εμένα και την οικογένειά μου. Έχω υποστεί εγώ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να φεύγω από το ΟΑΚΑ κατατρεγμένος.

Δεν θα μπορούσα εγώ και η ασφάλειά μου να ισοπεδώσουμε αυτά τα 15 άτομα; Το κατάπια. Μου ζήτησαν ξανά συναντήσεις, με ρώτησαν διάφορα, γιατί διαφημίζομαι σε άλλα γήπεδα. Θα μου πουν εκείνοι πώς θα τρέξω τις εταιρείες μου.

Τους είπα ότι με ενδιαφέρει να σταματήσουν τα πρόστιμα. Μου είπαν ότι έχουν διασπαστεί, τους είπα λύστε το μόνοι σας. Μου είπαν ότι δεν είμαστε αστυνομία ή ρουφιάνοι.

Έχω κάνει πάνω από 20 συναντήσεις, οπότε αυτοί που ζητάνε να ρίξω νερό στο κρασί μου να ξέρουν ότι δεν έχω να κάνω με ανθρώπους που κρατάνε τον λόγο τους»  και συνέχισε αναφερόμενος σε όσα έγιναν στο κλειστό τοθ Αγίου Θωμά, και αναφέρθηκε για τους οργανωμένους οπαδούς των Πρασίνων χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις εναντίον τους λέγοντας μεταξύ άλλων πως  «Η θύρα 13 ίσως δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημά της, αλλά εγώ πρέπει να προσφέρω ένα ωραίο περιβάλλον στον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο.

Τι πρέπει να κάνω, να βγάλω τα βίντεο με τα πρόσωπά τους,  δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα, ούτε η Πολιτεία. Εγώ ρουφιάνος δεν θα γίνω. Θέλω να βρεθεί λύση. Θα πάρω και αυτό το κόστος πάνω μου, γνωρίζοντας τι θα ακούσω.

Αν λοιπόν η θύρα 13 δεν είναι διατεθειμένη να το λύσει το πρόβλημά της, θα τη βοηθήσω εγώ να το λύσει», υποστηρίζοντας ότι θέλει μαζί με την Θύρα 13 να κρατήσει το τρίπτυχο ζωντανό, κόσμος – ομάδα – διοίκηση, για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στις επιτυχίες.

Μάλιστα είπε: «Εμένα δεν θα με διώξει κανείς από τον Παναθηναϊκό, θα φύγω όταν θέλω. Αλλά αυτούς θα τους διώξω από τον Παναθηναϊκό».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη συνέχισε στον ίδιο ακριβώς ρυθμό και τόνισε: «Η θύρα 13 παίρνει εισιτήρια σε προνομιακές τιμές για να μπορεί να βάζει καπέλο για ενίσχυση των συνδέσμων τους. Εισιτήρια των 300 ευρώ τα παίρνουν 125.

Προπηλάκισαν εμένα και την οικογένειά μου, είδα να σηκώνουν πανό για τον Παύλο, με καθυβρίζουνε και με χλευάζουν σε ανακοινώσεις. Τα δέχθηκα όλα αυτά. Τι άλλο περιμένετε να κάνω; Και τώρα μπαίνω μπροστά να τους βοηθήσω να καθαρίσουν. Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά και να το υποστώ και αυτό για χάρη του Παναθηναϊκού.

Θα ήμουν αγνώμων αν δεν αναγνώριζα ότι η θύρα 13 δεν στήριζε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη όλα αυτά τα χρόνια. Σαν Παναθηναϊκός φίλαθλος τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Αυτά που κάνουν όμως είναι άλλη κουβέντα. Τα καλά αναγνωρίζονται, αλλά πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα σωστά και Παναθηναϊκά, όχι όπως αυτοί νομίζουν.

Πρέπει ο απλός Παναθηναϊκός κόσμος να στηρίξει. Για να μπορέσουμε να το φτάσουμε ως το τέλος, να υπάρχει ένας υγιής συνδεσμιακός χώρος, πρέπει να θέλει και η ίδια η θύρα 13 να το διορθώσει. Από όσο έχω καταλάβει το θέλουν, αλλά ίσως να μη μπορούν. Θα προσπαθήσω όμως εγώ να τους το λύσω. Τα πρώτα 40 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η θύρα 13 μόνο καλό έκανε στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια μόνο έχει αλλάξει αυτό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr