Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσέρχεται στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ως προβλέψιμος και δεδομένος εταίρος άσκησε από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο των Σοσιαλιστών ο Αλέξης Τσίπρας

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσέρχεται στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ως προβλέψιμος και δεδομένος εταίρος άσκησε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Συνταγή αποτυχίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ως πρωθυπουργός διεκδίκησε πρόσθετα κονδύλια ύψους 7,5 δις ευρώ και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι απεμπόλησε αυτή τη διεκδίκηση.

«Προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία για κάτι καλύτερο για τη χώρα. Το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και του δεδομένου συμμάχου τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στα πλαίσια της Ευρώπης αποτελεί συνταγή αποτυχίας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην οποία μετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασικό αντικείμενο συζήτησης είναι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Στο πρώτο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ μετά τη κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή μειώνονται και τα κριτήρια κατανομής γίνονται ακόμα πιο άδικα. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η εξέλιξη αυτή είναι άδικη και έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής.

Ως πρωθυπουργός διεκδίκησα με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρχουν επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή τη διεκδίκηση.

Όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά άλλα δεν συμμετείχε στη Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων.

Προσέρχεται λοιπόν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία για κάτι καλύτερο για τη χώρα. Το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και του δεδομένου συμμάχου τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στα πλαίσια της Ευρώπης αποτελεί συνταγή αποτυχίας.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr