Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προανακριτική Novartis: Κόντρα για τους προστατευόμενους μάρτυρες - Σήμερα καταθέτει η «Κελέση»

Προανακριτική Novartis: Κόντρα για τους προστατευόμενους μάρτυρες – Σήμερα καταθέτει η «Κελέση»

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Αφαντος παραμένει ο «Μάξιμος Σαράφης», ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει και η «Αικατερίνη Κελέση».

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Αφαντος παραμένει ο «Μάξιμος Σαράφης», ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει και η «Αικατερίνη Κελέση».

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτα, προσέρχονται, σήμερα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, που ερευνά τον κ. Παπαγγελόπουλο, Σπύρος Λάππας, προκειμένου να επιδώσουν υπόμνημα όλων των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Στο μεταξύ, τη βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», είχε διατάξει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, κλιμάκιο της οποίας – χωρίς την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ – πήγε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να τον εξετάσει. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να εμφανιστεί υποστηρίζοντας ότι δεν τηρούνται οι όροι για την προστασία του.

Σημειώνεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε ζητήσει να καταθέσει με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής μετάδοσης και όχι με φυσική παρουσία, όπως εκ του νόμου προβλέπεται.

Παρά το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκδόθηκε εις βάρος του «Μάξιμου Σαράφη», δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

Ενδεχομένως, ούτε η προστατευόμενη μάρτυρας με την ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», αναμένεται να προσέλθει για κατάθεση. Η ίδια με επιστολή της έχει δηλώσει ότι δεν έχει να εισφέρει στην έρευνα της επιτροπής.

Τουλάχιστον τρία από τα πέντε κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την προκαταρκτική επιτροπή η άρση του καθεστώτος προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες αν οδηγηθεί σε «ναυάγιο» και η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση».

Πηγές της προανακριτικής επισημαίνουν ότι το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, διότι οι δύο μάρτυρες αρνήθηκαν να προσέλθουν σε εξέταση διαπράττοντας αδίκημα. Αν ληφθεί σχετική απόφαση, τότε η επιτροπή θα πρέπει να απευθυνθεί στην εισαγγελική Αρχή που τους υπήγαγε σε πρόγραμμα προστασίας και θα ζητήσει την άρση του.

Γεωργιάδης : Ψευδείς οι ισχυρισμοί Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με φόντο την Προανακριτική για Novartis και την σπουδή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί έναν «φυγά – προστατευόμενο μάρτυρα» όπως χαρακτήρισε τον «Μάξιμο Σαράφη», εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Κοινωνία Ώρα MEGA.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «όταν κατάλαβε ότι θα βγει η κουκούλα, ξύπνησε».

Παράλληλα, κατέληξε πως όλοι οι ισχυρισμοί Τσίπρα για την υπόθεση «είναι ψευδείς».

Αφήνοντας αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η επιτροπή ερευνά έναν υπουργό του Τσίπρα όπου 4 Εισαγγελείς έχουν καταγγείλει ότι ένας υπουργός του Τσίπρα έπαιρνε τηλέφωνα και έστηνε παραδικαστικά κυκλώματα.

«Τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος; Ήταν ένας κακός υπουργός που έδρασε μόνος του» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε πως από χθες δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν τα έκανε μόνος του, αλλά με παρέα.

«Θα έρθει η ώρα που ο Τσίπρας θα κληθεί να εξηγήσει το ρόλο του στη Novartis. Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί αυτό το αδίκημα ούτε παραγράφεται, ούτε τίποτα. Το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης», τόνισε.

Αλέξης Τσίπρας: Ωμή παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε χθες  την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, θέμα που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανεβάσει πολύ υψηλά στην ημερήσια ατζέντα από εχθές, οπότε η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε την εξέταση των μαρτύρων αυτών χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία», που στόχο έχει «όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα» κατηγορώντας για υποκρισία την κυβέρνηση και όσους άλλους τον έστησαν στον τοίχο για όσα είπε περί αρμών της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί και την πρόθεση του κόμματος να «καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω από όλα στον Ελληνικό λαό».

Για «διαρκείς μεθοδεύσεις» και «καταστρατήγηση του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες» κατηγόρησε τη ΝΔ νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραστεί στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, η οποία ήταν τελικά επεισοδιακή με τον μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη να μην εμφανίζεται στη ΓΑΔΑ.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024