Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης για προανακριτική: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Τσίπρα

Γεωργιάδης για προανακριτική: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Τσίπρα

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με φόντο την Προανακριτική για Novartis και την σπουδή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί έναν «φυγά – προστατευόμενο μάρτυρα» όπως χαρακτήρισε τον «Μάξιμο Σαράφη», εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Κοινωνία Ώρα MEGA.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «όταν κατάλαβε ότι θα βγει η κουκούλα, ξύπνησε».

Παράλληλα, κατέληξε πως όλοι οι ισχυρισμοί Τσίπρα για την υπόθεση «είναι ψευδείς».

Αφήνοντας αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η επιτροπή ερευνά έναν υπουργό του Τσίπρα όπου 4 Εισαγγελείς έχουν καταγγείλει ότι ένας υπουργός του Τσίπρα έπαιρνε τηλέφωνα και έστηνε παραδικαστικά κυκλώματα.

«Τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος; Ήταν ένας κακός υπουργός που έδρασε μόνος του» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε πως από χθες δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν τα έκανε μόνος του, αλλά με παρέα.

«Θα έρθει η ώρα που ο Τσίπρας θα κληθεί να εξηγήσει το ρόλο του στη Novartis. Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί αυτό το αδίκημα ούτε παραγράφεται, ούτε τίποτα. Το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης», τόνισε.

«Όλοι οι ισχυρισμοί του Τσίπρα είναι ψευδείς»

Καταμετρώντας τα «ψέματα», όπως τα χαρακτηρίζει, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως:

«Ο Τσίπρας είπε ότι Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να βγάλουν τις κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ψέμα. Στην ψηφοφορία που έγινε χθες το μεσημέρι στο αίτημα εξαιρέσεως του κ. Πλεύρη από τον κ. Παπαγγελόπουλο, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, ψήφισαν εναντίον του αιτήματος του κ. Παπαγγελόπουλου και υπέρ της παραμονής του κ. Πλεύρη στην προκαταρκτική.

Αυτό σημαίνει ότι την πίεση για να γίνει η κατάθεση στη ΓΑΔΑ του Σαράφη την ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ» είπα αρχικά.

«Η προκαταρκτική αποφάσισε ότι ο Μάξιμος Σαράφης θα εξεταστεί, όπως τον εξέτασε ο εισαγγελέας κ. Σοφουλάκης. Αν υπάρξει παρανομία στην κατάθεση, την έχει διαπράξει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης» συμπλήρωσε.

«Η σχετική διαδικασία ετέθη υπόψη του Αρείου Πάγου και εδόθη άδεια από τον Άρειο Πάγο. Είναι δυνατόν ο Άρειος Πάγος να μην ξέρει τι νόμιμο και παράνομο και να το ξέρει ο Τσίπρας» τόνισε στη συνέχεια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε μια οδηγία της ΕΕ που δήθεν παραβιάστηκε. Η εν λόγω οδηγία τίθεται σε ισχύ το 2021. Είναι δυνατόν να παραβιάσεις οδηγία που θα τεθεί σε ένα χρόνο;» κατέληξε σε αυτό το πλαίσιο.

«Έχουμε έναν φυγά και ένα κόμμα που τον υπερασπίζεται»

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι από χθες έχουμε έναν φυγά και έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία ένα κόμμα –και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως- τον υπερασπίζεται.

Επιπλέον, όπως είπε «αν διαπιστωθεί ότι ο ισχυρισμός Μανιαδάκη είναι αληθής, δηλαδή ότι ο Μάξιμος Σαράφης είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είναι το ίδιο πρόσωπο, αυτό προκαλεί δικονομικό πρόβλημα, αφού ο δεύτερος έχει κατηγορηθεί ότι έπαιρνε λεφτά από τη Novartis».

Εξηγώντας είπε πως «εάν αποδειχτεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο, ο νόμος που υπερασπίζεται ο Τσίπρας περί μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, λέει ότι απαγορεύεται να είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος εμπλεκόμενο στην υπόθεση πρόσωπο. Αν τον έπιασαν να παίρνει λεφτά από τη Novartis και του υποσχέθηκε κάποιος ότι αν λέει ψέματα δεν θα του ασκήσουν δίωξη, τότε το κάνει το κάνει για να σώσει τον εαυτό του».

«Σε αυτή την περίπτωση αν έχει προσωπικό συμφέρον από την υπόθεση δεν μπορείς να είσαι προστατευόμενος μάρτυρας. Άρα αν έχει γίνει προστατευόμενος μάρτυρας έχει γίνει παράνομα. Αν έχει γίνει παράνομα σημαίνει ότι όλες του οι καταθέσεις είναι παράνομες» κατέληξε.

«Πρόκειται για απόπειρα καταλύσεως του πολιτεύματος»

Τέλος, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, τόνισε πως «αν αποδειχθεί η ύπαρξη της σκευωρίας Novartis το αδίκημα δεν είναι απλώς ένα παραδικαστικό κύκλωμα που προσπάθησε να επηρεάσει μια απόφαση. Αυτό αποτελεί απλώς ένα κακούργημα.

«Το αδίκημα στην προκειμένη, αν αυτά που καταγγέλλουν οι εισαγγελείς είναι πραγματικότητα, είναι απόπειρα καταλύσεως του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024