Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων δεν είναι φυσική μαρτυρία, δεν είναι παρακολούθηση, είναι προστασία της ταυτότητας. Δεν μιλάμε για αδυναμία της αστυνομίας επειδή "έχασε" τον μάρτυρα από τα χέρια της.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Novartis, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πανικό και δεν μπορεί να απολογηθεί.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων δεν είναι φυσική μαρτυρία, δεν είναι παρακολούθηση, είναι προστασία της ταυτότητας. Δεν μιλάμε για αδυναμία της αστυνομίας επειδή «έχασε» τον μάρτυρα από τα χέρια της. Υπάρχει ένα πρόσωπο που γνωρίζει την ταυτότητά του. Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη. Έχει ζητηθεί να κλητευθεί ο μάρτυρας, περιμένουμε την προανακριτική να πάρει τις αποφάσεις».

Αναφορικά με τη συζήτηση περί σκευωρίας στην οποία για πρώτη φορά μπαίνει το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι καθένα από τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του και πρόσθεσε: «Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε αποφύγει να ανακατευτούμε στα ζητήματα της Δικαιοσύνης αλλά και της Προανακριτικής γιατί αυτό ανήκει στο έργο της νομοθετικής εξουσίας.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να αναμιχθεί στο έργο της Προανακρικής της Βουλής, να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο αυτής της συζήτησης και μάλιστα να αναφερθεί σε ένα ζήτημα λέγοντας λίγο ως πολύ σημαντικά ψέματα τα οποία αποπροσανατολίζουν τον πολίτη. Παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία κοινοτική οδηγία σε ισχύ στην οποία αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός». Επίσης -δεύτερον – τόνισε ότι «όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Προανακριτική της Βουλής πλην του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να προχωρήσει η διαδικασία όπως προχώρησε. Τρίτον, δεν μπορεί να κατηγορεί κάποιος για παράτυπη διαδικασία την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής όταν ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία «κατ’ ανάλογο τρόπο» που ακολούθησαν οι εισαγγελείς της φυσικής Δικαιοσύνης».

Θέλω να πω ότι «ο κ. Τσίπρας προφανώς βρίσκεται σε πανικό γιατί αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ρητή αναφορά του στη σελ 57 του απολογισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός σε τέτοιες περιπτώσεις, να συλλέγει τα όποια ευρήματα υπάρχουν και να αφήνει τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στο έργο της». Επανέλαβε ότι η μη συνάφεια δείχνει πρωτοφανή πανικό.

Με αφορμή άλλη ερώτηση επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία παράτυπη διαδικασία» και ό,τι άλλο «εντάσσεται στο μικρό ή μεγάλο ψέμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός αν θεωρεί κανείς ότι παράτυπος ήταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου». Πρόσθεσε επίσης, αναφέροντας ότι περιμένουμε αν προσέλθει και η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας πως «υπάρχουν διάφορα εργαλεία από τα οποία θα επιλέξει η Προανακριτική Επιτροπή πώς θα κινηθεί περαιτέρω… Είναι βέβαιο ότι έχουν ήδη υπάρξει σημαντικές καταθέσεις θα ακολουθήσουν κι άλλες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr