Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Για ποιον μηδενισμό ακριβώς μιλάμε;

Ολυμπιακός: Για ποιον μηδενισμό ακριβώς μιλάμε;

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό ακούει στο όνομα Μπράντον Πολ.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό ακούει στο όνομα Μπράντον Πολ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού με υψηλό πυρετό και φυσικά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει να αγωνιστεί στο ματς με την Βιλερμπάν την Πέμπτη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το τελευταίο διάστημα έχει στην διάθεσή του, μαζί με τον κλινήρη Αμερικανό, τους: Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μπόλντγουιν, Κόνιαρη, Βεζένκοβ, Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ, Έλις και Νικολαΐδη.

Η Ευρωλίγκα τονίζει ξεκάθαρα πως σε περίπτωση που μία ομάδα δεν έχει την ικανότητα να συμπληρώσει 10άδα σε ματς, τότε μηδενίζεται.

Πόσοι είναι οι παραπάνω παίκτες για τον Ολυμπιακό; Εννιά. Μπορούν λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι να απειλούνται με μηδενισμό για το παιχνίδι με τους Γάλλους;

Η απάντηση είναι απλή: Όχι!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτήν την στιγμή έχει για την διοργάνωση υπογεγραμμένα τα παρακάτω συμβόλαια.

Πέρα από τους τραυματίες λοιπόν Χαραλαμπόπουλο, Σπανούλη, Ρότσεστι και τον εμπύρετο Πολ, υπάρχει και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο οποίος έχει επιστρέψει σε ρυθμών προπονήσεων.
Προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμούς, προπονείται εντατικά και νιώθει καλά το πόδι του χωρίς να είναι έτοιμος πάντως. Μπορεί να δηλωθεί κανονικά και να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του Πολ και οποιουδήποτε τραυματία. Εξάλλου πόσες φορές έχει συμβεί ένας αθλητής που δεν είναι έτοιμος να συμπεριλαμβάνεται στην 12άδα μίας ομάδας και απλά να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής;

Ποιος μπορεί να πει σε μία ομάδα, από την στιγμή που έχει 14 ενεργά συμβόλαια αθλητών, δηλωμένα στην Ευρωλίγκα, το ότι δεν μπορεί να τους συμπεριλάβει σε μία αποστολή; Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όταν ξεκινήσει ο αγώνας, ότι ελοχεύει ο κίνδυνος μηδενισμού εάν αποχωρήσουν με 5 φάουλ 5 παίκτες των Ερυθρόλευκων. Ξεκάθαρα λοιπόν αναφερόμαστε για την έναρξη της αναμέτρησης.

Στο δια ταύτα, το μοναδικό πράγμα που δεν προβληματίζει τους Ερυθρόλευκους είναι ποιοι 10 παίκτες θα δηλωθούν στο ματς με την Βιλερμπάν, αφού «παραθυράκια» υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Αυτό που νοιάζει τώρα τον Ολυμπιακό είναι το πότε θα αρθεί το BAN της Ευρωλίγκας. Με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας και τον Ντουάιτ Μπάικς από την Τετάρτη στις επάλξεις (έρχεται στην Ελλάδα στις 20:10 της Τρίτης μέσω Κωνσταντινούπολης), οι Πειραιώτες είναι με -2 παίκτες για το… καπρίτσιο της διοργάνωσης, καθώς όπως τονίζουν της έχουν στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως όλες οι οφειλές τους είναι τακτοποιημένες και τα πάντα έχουν ρυθμιστεί εδώ και καιρό, χωρίς να υπάρχει κάποια καθυστέρηση.

Στον Πειραιά έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται, είναι σίγουρα ενοχλημένοι από την στάση της Ευρωλίγκας και αναμένουν το πότε θα τελειώσει αυτό το θέμα, για να μπορούν αμφότεροι να δηλωθούν και να παίξουν.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ούτε ο ΜακΚίσικ, ούτε ο Μπάικς θα αγωνιστούν με την Βιλερμπάν, με το ματς του Ισραήλ απέναντι στην Μακάμπι να είναι το πιο λογικό ως το ματς που θα κάνουν ντεμπούτο. Γιατί αν δεν συμβεί αυτό, δηλαδή δεν δηλωθούν μέχρι τότε, αμφότεροι δεν θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024