Για υποκινούμενες απεργίες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις μιλούν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας τους «επαγγελματίες εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ για αιτήματα που κινούνται εκτός λογικής. 

Για υποκινούμενες απεργίες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις μιλούν κυβερνητικές πηγές σε σχόλιο τους για την αυριανή, Τρίτη, απεργία κατά του Ασφαλιστικού, κατηγορώντας τους «επαγγελματίες εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ για αιτήματα που κινούνται εκτός λογικής.

Κατηγορούν δε τους συνδικαλιστές ότι ελάχιστα αντέδρασαν στο νόμο Κατρούγκαλου μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ξεχνώντας προφανώς ότι ένας από τους λόγους που πολλοί εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ και της «εμπιστεύτηκαν» τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν η υπόσχεση για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου.

«Απεργίες φανερά υποκινούμενες»

Ειδικότερα, σε μια ασυνήθιστη ενέργεια πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν την αυριανή απεργία λέγοντας ότι «βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές.»

» Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις».

«Αιτήματα εκτός λογικής»

Οι ίδιοι κύκλοι συνεχίζουν κρίνοντας τον κατάλογο των αιτημάτων των απεργών, για να καταλήξουν ότι πρόκειται για παράλογες διεκδικήσεις.

Δεν παραλείπουν μάλιστα να καταφύγουν στο προσφιλές για την κυβέρνηση επιχείρημα, κάθε φορά που πιέζεται από μία απεργία, της ταλαιπωρίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει αυτό το κυβερνητικό επιχείρημα με την απεργία στο μετρό, η κυβέρνηση επιμένει, στρώνοντας το έδαφος για το νέο νόμο που θα αφορά τις απεργίες.

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν: «ας δούμε τον κατάλογο των αιτημάτων με τα οποία ουσιαστικά ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ μνημονίων. Διαβάζουμε λοιπόν για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Οι «εργατοπατέρες» ζητούν:

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Κοινωνική ασφάλιση, υγεία – πρόνοια για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική.

– Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

– Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.

– Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε..»

«Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες ‘εργατοπατέρες’ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr