Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρούτσης στο MEGA: Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις

Βρούτσης στο MEGA: Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές. Αντίθετα έχει αυξήσεις».

Δεν θα υπάρχει καμία περικοπή στις συντάξεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές. Αντίθετα έχει αυξήσεις».

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης, υποστήριξε ότι «η αναλογιστική μελέτη του κ. Κατρούγκαλου κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ. Δηλαδή η απεργία σήμερα γίνεται για να μη διορθωθεί η αντισυνταγματικότητα. Μιλάμε για παραλογισμό. Ο κόσμος σήμερα ταλαιπωρείται άδικα και εμμονικά, από αντιλήψεις που λένε όχι σε έναν ασφαλιστικό νόμο για να κάνουν άσκηση επαναστατικού χαρακτήρα».

Η απεργία

Ερωτηθείς για τη σημερινή απεργία, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως «για τη ΝΔ και την κυβέρνηση ο συνδικαλισμός παραμένει πυλώνας δημοκρατίας. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως «η απεργιακή κινητοποίηση και η ατζέντα η οποία άνοιξε ουσιαστικά είναι ο ορισμός της υποκρισίας».

«Δεν έρχεται εναντίον του ασφαλιστικού, αλλά τιμωρεί ουσιαστικά την κοινωνία» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Αν δει κάποιος τα αίτια για τα οποία γίνεται σήμερα η απεργία θα διαπιστώσει τα εξής: το κυρίαρχο αίτημα είναι η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου, τη στιγμή που όταν ήρθε ο εν λόγω νόμος δεν υπήρχαν απεργίες. Σήμερα, ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν, ωστόσο γίνονται κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου».

«Αυτοί που απεργούν σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά είναι ωφελημένοι» υπογράμμισε.

Τέλος, κατέληξε πως οι «απεργίες υποκινούνται από το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Κατεξοχήν είναι οι δύο φορείς που ελέγχουν τα συνδικάτα και παίρνουν αποφάσεις τιμωρώντας τις κοινωνίες».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024