Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας συζητά με τα μέλη του iSYRIZA : Ισότιμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οι «followers»

Ο Τσίπρας συζητά με τα μέλη του iSYRIZA : Ισότιμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οι «followers»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κάμψει τις εσωκομματικές διαφωνίες και να πάρει λευκή επιταγή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το μετασχηματισμό του κόμματος. Εγκαινιάζει απόψε στις 7μμ την επικοινωνία του με τα μέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κάμψει τις εσωκομματικές διαφωνίες και να πάρει λευκή επιταγή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσει το πολιτικό του σχέδιο για το μετασχηματισμό του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο εγκαινιάζει απόψε στις 7μμ την επικοινωνία του με τα μέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA όπου και θα απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν διαδικτυακά μέσω της διαδικασίας iAsk&Watch.

Τσίπρας vs Σκουρλέτης για τους followers

Η κομματική ιδιότητα των διαδικτυακών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και το καθεστώς της συμμετοχής των μελών της πλατφόρμας στις διαδικασίες του συνεδρίου ουσιαστικά αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν σημείο προστριβών στην Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη του κόμματος.

Απαντώντας μάλιστα στον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος είχε ταχθεί κατά της λογικής ενός κόμματος οπαδών και followers, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα μέλη που γράφτηκαν στο iSyriza μπορούν να ψηφίσουν κανονικά για το συνέδριο.

«Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι : όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά followers» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ένταξη στο κόμμα αυτών των ανθρώπων όχι μόνο δε θα στρέψει το κόμμα προς τα δεξιά, όπως κάποιοι φοβούνται, αλλά αντιθέτως προς τα αριστερά θα το στρέψει. Πιο ριζοσπαστικό θα το κάνει. Ο λαϊκός κόσμος είναι πολύ πιο ριζοσπαστικός από όσο κάποιοι αναπαυμένοι στις ιδεολογικοπολιτικές μας θεωρητικές αναζητήσεις, πιστεύουμε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτοπρόσωπη

Σημειώνεται δε, ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο κατατέθηκαν δύο τροπολογίες (η μία άμεσα σχετιζόμενη με το παραπάνω θέμα) και οι οποίες καταψηφίστηκαν από την προεδρική πλειοψηφία του οργάνου.

Συγκεκριμένα η μια προέβλεπε για τα νέα μέλη του isyriza να υπάρχει μια τουλάχιστον αυτοπρόσωπη παρουσία σε κομματική διαδικασία ενόψει του συνεδρίου, ως προϋπόθεση για το δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες (55 κατά, 50 υπέρ, 5 λευκά).

Σε ότι αφορά την αποψινή διαδικτυακή εκδήλωση που είναι και η πρώτη αυτού του είδους ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει ο ίδιος «στα 20 δημοφιλέστερα ερωτήματα των μελών του iSYRIZA, τα οποία ψηφίστηκαν από χιλιάδες μέλη της πλατφόρμας μέσω μιας πρωτοφανούς συμμετοχικής διαδικασίας».

20 ερωτήσεις – απαντήσεις

Υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με την Κουμουνδούρου την Παρασκευή- είχαν κατατεθεί πάνω από 1600 ερωτήσεις από τα μέλη της πλατφόρμας isyriza. Συμμετείχαν 13000 μέλη και οι ερωτήσεις ομαδοποιήθηκαν και είχαν αρχικά επιλεγεί ύστερα από ψηφοφορία 50 τις οποίες θα απαντούσε ο κ. Τσίπρας. Τελικά οι ερωτήσεις θα είναι 20.

Η πλειοψηφία των ερωτήσεων –σύμφωνα με κομματικές πηγές- αφορούσε στην επικοινωνία του κόμματος και τη στάση των ΜΜΕ προς αυτό, την πορεία της οικονομίας και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο.

Επιπλέον, αρκετά από τα μέλη της πλατφόρμας μετέφεραν μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Στο θέμα που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΚΕ επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε για την ανάγκη ελέγχου των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ερχόμενος σε αντιπαράθεση με αυτό το θέμα με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας στήριξε το αφήγημα του Παύλου Πολάκη (ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την κυβέρνηση και όχι την εξουσία) και άδειασε το Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη και άλλους.

Θα έχει ενδιαφέρον αν και πως θα επανέλθει μέσω του iSYRIZA ο κ. Τσίπρας για το επίμαχο θέμα καθώς εκτός από αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ το θέμα προκαλεί και εσωκομματικό διχασμό.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024