Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγρια κόντρα Παπαδημούλη - Γεωργιάδη για τα περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας»

Άγρια κόντρα Παπαδημούλη – Γεωργιάδη για τα περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας»

Σε εξέλιξη η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, για την αποστροφή Τσίπρα, περί ελέγχου των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Σε εξέλιξη η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, για την αποστροφή Τσίπρα, περί ελέγχου των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Δημήτρης Παπαδημούλης και Άδωνις Γεωργιάδης, ανταλλάσσουν «βαριές κουβέντες», με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί για θράσος τον υπουργό Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντάς τον «ορφανό του Παττακού».

Την αντίδραση Παπαδημούλη, προκάλεσε η δήλωση Γεωργιάδη, ότι αυτό που περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας είναι χούντα:

«Άκουσα την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς».

Απαντώντας στη δήλωση αυτή του κ. Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει:

«Αυτά που είπε ο @atsipras στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι χούντα»! Το εκστόμισε με μεγάλο θράσος, ο υμνητής της Χούντας, το ορφανό του Παττακού, ο @AdonisGeorgiadi.

Προφανώς κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια». Δεν δεχόμαστε μαθήματα σεβασμού της δημοκρατίας από πατεντάτους ακροδεξιούς!».

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, που ζητά να εξηγήσει ο κ. Παπαδημούλης τι εννοούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για «αρμούς της εξουσίας».

«Τώρα δεν αφήνεις τις ανοησίες να μας εξηγήσεις ποιοι είναι οι Αρμοί της Εξουσίας που πρέπει να ελέγξετε την επομένη φορά και που δεν μπορέσατε να ελέγξετε την προηγουμένη;…και ξέρω ότι δεν θα απαντήσεις διότι δεν έχεις τί να πεις!» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημούλης έκανε την παρακάτω ανάρτηση.

Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα

«Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας»» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στέλιος Πέτσας, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

Θυμίζοντας ότι ήδη στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ελέγξει τους θεσμούς, ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι «είναι πολύ προβληματικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει τέτοια αντίληψη και να θέλει να ελέγξει τη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, τη δημόσια διοίκηση».

ΚΙΝΑΛ : Ακροδεξιές πρακτικές

Σφοδρή επίθεση στον Αλεξη Τσίπρα για τα περί ελέγχου των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας», εξαπέλυσε -εκτός από τη ΝΔ- και το ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Υπογράμμισε δε πως «όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές  που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».

Η επίμαχη αναφορά

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε τις παραπάνω σφοδρές αντιδράσεις είχε ως εξής:

«Πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά η Αριστερά, πώς θα καταφέρουμε κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Είναι ένα ερώτημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διερωτήθηκε μάλιστα εάν μπορεί να εφαρμοστεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προς όφελος της πλειοψηφίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024