Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στα σγουρά μαλλιά

Έξι συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στα σγουρά μαλλιά

Αν ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες και αποφύγουμε κάποια ατοπήματα, οι μπούκλες μας θα είναι αξιοζήλευτες και πάντα σε φόρμα, με το λιγότερο δυνατό styling

Η καθημερινή ρουτίνα έχει ως εξής: Εφόσον τα μαλλιά μας… κάνουν του κεφαλιού τους, επιλέγουμε την άμεση, εύκολη λύση: Τα μαζεύουμε. Όμως αν ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες και αποφύγουμε κάποια ατοπήματα, οι μπούκλες μας θα είναι αξιοζήλευτες και πάντα σε φόρμα, με το λιγότερο δυνατό styling.

#1 Τα χτενίζουμε

Το Νο 1 λάθος που κάνουμε στα σγουρά μαλλιά. Έτσι δημιουργούμε φριζάρισμα, σπάμε την τρίχα και προκαλούμε ψαλίδα, χαλάμε το σχήμα της μπούκλας, και αποκτάμε περισσότερο όγκο από όσο θα θέλαμε. Η μόνη στιγμή που επιτρέπεται η χτένα είναι μετά την εφαρμογή της μάσκας ή του conditioner.

Σημείωση: Ο κανόνας είναι απαράβατος και για τα σπαστά μαλλιά. Αν θέλουμε επιμελώς ατημέλητα κυματιστό χτένισμα, όπως της Ζιζέλ, εξοστρακίζουμε τη βούρτσα/χτένα από το νεσεσέρ μας και την αντικαθιστούμε με μια χτένα με αραιά δόντια, την οποία χρησιμοποιούμε μόνο μετά το λούσιμο.

#2 Ο λάθος καθαρισμός

Οι μπούκλες χρειάζονται τα φυσικά τους έλαια, προκειμένου να έχουν λάμψη σχήμα, απαλότητα και κράτημα. Δεν είναι απαραίτητο να λουζόμαστε πάντα με σαμπουάν ειδικά για μπούκλες. Μπορούμε κάλλιστα να επιλέξουμε μια σύνθεση που θα καθαρίσει απαλά το τριχωτό της κεφαλής χωρίς να αφυδατώσει την τρίχα.

#3 Δεν τα ενυδατώνουμε

Άλλος βασικός κανόνας: Οι μπούκλες θέλουν θρέψη και μάλιστα μπόλικη. Μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε πάντα conditioner, ή ακόμα καλύτερα μια θρεπτική μάσκα που θα τα ενυδατώσει σε βάθος και θα τα αφήσει απαλά και λαμπερά.

#4 Τα «ψήνουμε»

Πιστολάκι, ψαλίδι, σίδερο ισιώματος, μακριά. Ανεβάζουν την θερμοκρασία της τρίχας ως και 200ο, ανοίγουν τα λέπια της και της αφαιρούν κάθε ρανίδα υγρασίας που έχει ο πυρήνας της. Αποτέλεσμα είναι η αφυδάτωση, ο φριζάρισμα και η αλλοίωση της μπούκλας. Ωστόσο, αν είναι απαραίτητο, (π.χ. τον χειμώνα), στεγνώνουμε με το πιστολάκι στη μέτρια σκάλα και ταχύτητα.

#5 Τα τρίβουμε με την πετσέτα

Μήπως αφού ξεπλύνουμε τα μαλλιά, τα τυλίγουμε με την πετσέτα και τα τρίβουμε καλά για να φύγει το νερό; Λάθος! Έτσι προκαλούμε φριζάρισμα. Αντί αυτού: Τα τυλίγουμε καλά με μια στεγνή πετσέτα και την αφήνουμε 10 – 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει την περιττή υγρασία.

#6 Τα πειράζουμε

Αφού στέγνωσαν τα μαλλιά μας, και οι μπούκλες διαμορφώθηκαν, δεν τα πειράζουμε με τα δάχτυλα. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να χαλάσουμε το σχήμα τους και να προκαλέσουμε φριζάρισμα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024