Ο 17χρονος που δέχτηκε άγρια επίθεση στην αυλή του σχολείου του από 17 άτομα μιλάει στην εκπομπή Live News και περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε. «Ήμουν πεσμένος και με πατούσαν στο κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο» λέει μεταξύ άλλων. Οι γονείς του έχουν κινηθεί νομικά κατά των δραστών.

Ο 17χρονος που δέχτηκε άγρια επίθεση στην αυλή του σχολείου του από 17 άτομα μιλάει στην εκπομπή Live News και περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε. «Ήμουν πεσμένος και με πατούσαν στο κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο» λέει μεταξύ άλλων. Οι γονείς του έχουν κινηθεί νομικά κατά των δραστών.

Τα σημάδια στο πρόσωπό του αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης. Με κολάρο στο λαιμό και νάρθηκα στη μύτη αποκαλύπτει όλα όσα έζησε την περασμένη εβδομάδα, όταν περικυκλώθηκε από 17 άτομα στην αυλή του σχολείου του, κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Με κύκλωσαν και άρχισαν να με χτυπούν

«Με είχαν κυκλώσει πραγματικά και άρχισαν να με χτυπούν όλοι μαζί. Δεν μπορούσα να φύγω από κάπου. Προσπάθησα να αμυνθώ όσο μπορούσα αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο με τόσα άτομα να κάνεις κάτι» περιγράφει ο ίδιος.

Οι δράστες της επίθεσης συνέχιζαν να τον χτυπούν ακόμα και όταν ο 17χρονος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος.

«Το τραγικό ήταν ότι συνέχιζαν να με χτυπούν πιο δυνατά όταν έπεσα κάτω γιατί δεν μπορούσα να αμυνθώ. Με χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι. Είχαν επικεντρωθεί εκεί πέρα» λέει.

Πατέρας 17χρονου: Τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία αν συνέχιζαν

Εκείνα τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα ήταν μόνος απέναντι σε μια ομάδα αφηνιασμένων νεαρών που λίγο έλειψε να τον σκοτώσουν. Ο πατέρας του που μιλάει για πρώτη φορά δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συνέβαινε αν τα χτυπήματα συνεχίζονταν για λίγη ώρα ακόμα.

«Εστω και μισό λεπτό να συνεχίζονταν, τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία» δηλώνει στην κάμερα του Live News.

Οι καθηγητές και οι φίλοι του τραυματισμένου μαθητή παρακολουθούσαν εμβρόντητοι και κυρίως… άπραγοι. Ήταν αδύνατον να τον σώσουν. Μέσα στο σχολείο εκτυλίσσονται σκηνές απόλυτης αγριότητας.

«Η αδερφή μου προσπαθούσε να με προστατέψει με κάποιους φίλους μου. Δεν ξέρω αν θα κάναμε αυτή την κουβέντα αν δεν ήταν αυτοί» λέει ο 17χρονος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, όλα είχαν αρχίσει 45 λεπτά νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος. Τότε κατέβηκε στην αυλή και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από έναν μαθητή του Γυμνασίου που συστεγάζεται για όσα είχε κάνει στην αδερφή του.

«Του ζήτησα το λόγο και τους ζήτησα εξηγήσεις γι’ αυτό που έκαναν στην αδερφή μου. Της είχαν κλέψει χρήματα και την είχαν φτύσει στο πρόσωπο. Γενικότερα, δεχόταν πολλές φραστικές επιθέσεις και δεν μπορούσα να είμαι απλός παρατηρητής».

Τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις τους για μάθημα. Το σχέδιο της… εκδίκησης αρχίζει να οργανώνεται.

«Το παιδί στο οποίο πήγε να ζητήσει τον λόγο ο γιος μου έστειλε μηνύματα σε μια ομάδα παιδιών και τους είπε πως στο επόμενο διάλειμμα τους χρειάζεται όλους δίπλα του, καθώς θα πέσει ξύλο» δηλώνει η μητέρα του 17χρονου.

Στο επόμενο διάλειμμα ο 17χρονος περικυκλώνεται και το σχολείο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. «Με απίστευτη βιαιότητα, στοχευμένα στο κεφάλι και το πρόσωπο με κίνδυνο να χάσει την όρασή του στο αριστερό μάτι» διηγείται ο πατέρας του.

Μητέρα 17χρονου: Θέλω να τους δω να δικάζονται

Στο σχολείο του Βύρωνα επικρατεί πανδαιμόνιο. Λίγα λεπτά μετά, φτάνει ασθενοφόρο και ο 17χρονος μεταφέρεται αιμόφυρτος σε νοσοκομείο. «Στο επόμενο διάλειμμα είχε μαζέψει περίπου 15 άτομα τα οποία μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν άγρια» λέει ο 17χρονος.

Το θέμα παίρνει αμέσως διαστάσεις. Η πρώτη συγγνώμη στη μητέρα του 17χρονου είναι αδύνατον να μετριάσει τον θυμό του παιδιού της. «Ήρθε η μαμά ενός παιδιού η οποία θέλησε να μου ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο τον χτύπησε το παιδί της».

Ο τραυματισμένος μαθητής εξηγεί ορθά – κοφτά πως θέλει πλέον να ολοκληρωθεί η περιπέτεια που έζησε. «Θέλω να τους δω να δικάζονται, θέλω να τους δω να καταδικάζονται».

Οι γονείς του έχουν ήδη κινηθεί νομικά με στόχο οι δράστες να τιμωρηθούν και να μην το επαναλάβουν.

Για συμμορία που ξυλοκοπεί, μιλά ο δικηγόρος του 17χρονου στον Βύρωνα

Οργανωμένη συμμορία ανηλίκων, με σχέδιο, με τακτική, με συμπεριφορά που παραπέμπει σε αδίστακτη αγέλη και σίγουρα σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό καβγά μεταξύ μαθητών. Αυτό υποστηρίζει ο δικηγόρος του 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα για τα αγόρια που πριν από λίγες μέρες ξυλοκόπησαν με πρωτοφανή αγριότητα τον συμμαθητή τους.

«Είναι μια συμμορία που θεωρώ ότι κάνει bullying, έχω την άποψη και τη γνώμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά, ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν, αλλά και το μετέπειτα, πολύ σοβαρό περιστατικό με την ανάρτηση στο Instagram, την προκλητική και υβριστική, δείχνουν ακριβώς αυτό. Ότι έχουν συγκροτήσει αυτό που λέμε ομάδα που ξυλοκοπεί, που εκφοβίζει, που βρίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου θύματος, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για συμμορία, καθώς πρώτον η επίθεση οργανώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

«Ο τρόπος επικοινωνίας και επιτρέψτε μου να βάλω και την παράμετρο της ταχύτητας με την οποία ενημερώθηκαν μεταξύ τους δείχνει ότι σχεδιάστηκε αυτή η επίθεση. Τρομάζει… από το ένα διάλειμμα στο άλλο» προσθέτει ο ίδιος.

Δεύτερον, 17 άτομα συγκεντρώθηκαν για να χτυπήσουν έναν και κατ’ αυτόν τον άγριο τρόπο, επειδή θέλησε να προστατέψει την αδελφή του.

«Συγκεντρώθηκαν 17 άτομα να χτυπήσουν έναν. Ποια είναι η τυχαιότητα σε αυτό. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο περιστατικό. Δεν ήταν χαστούκια απλά, δεν ήτανε σπρωξίματα, δεν ήταν χτυπήματα στο σώμα μόνο. Είχαν σκοπό να προξενήσουν μόνιμη βλάβη. Όπως και παραλίγο να το καταφέρουν» δηλώνει.

Τρίτον, η selfie στο αστυνομικό τμήμα λίγη ώρα μετά την σύλληψή τους δεν δείχνει καμία μεταμέλεια. Οι νεαροί μπαίνουν στην διαδικασία να τραβήξουν φωτογραφία, χαμογελαστοί, κάνοντας τα χέρια τους γροθιά για να επιδείξουν… την κυριαρχία τους και μάλιστα με την λεζάντα «αδέλφια».

Τέταρτον, στην ολόκληρη φωτογραφία που φέρνει στο φως το Live News, φαίνεται ένα από τα αγόρια με σπασμένο χέρι. Από διαφορετικό, πρόσφατο βίαιο περιστατικό, υποστηρίζει ο δικηγόρος.

«Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πάρα πολύ πρόσφατη για το λόγο ότι ο γύψος ο οποίος εμφανίζεται στο χέρι του ενός παιδιού σε αυτήν την αποτρόπαια και λυπηρή φωτογραφία, είναι από πρόσφατο άλλο περιστατικό. Εταίρου περιστατικού. Ξεκάθαρα» προσθέτει.

Τέλος, οι ανήλικοι είναι γνωστοί στις αρχές. Όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η υπουργός Παιδείας, έχει τύχει και στο παρελθόν να προσαχθούν γιατί εκσφενδόνιζαν νεράντζια.

Το περιστατικό στον Βύρωνα, αναδεικνύει το σοβαρότατο ζήτημα της δράσης συμμοριών ανηλίκων, που ακολουθούν τους δικούς τους απαράβατους κανόνες υπακοής και πειθαρχίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr