Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικά στο MEGA: Αναίρεση της απόφασης για τον Κορκονέα ζητά η μητέρα του Γρηγορόπουλου

Αποκλειστικά στο MEGA: Αναίρεση της απόφασης για τον Κορκονέα ζητά η μητέρα του Γρηγορόπουλου

«Εγώ παρέδωσα στην κοινωνία ένα πολύ αθώο και πολύ καλό παιδί. Η κοινωνία το επέστρεψε νεκρό» λέει η ίδια στην κάμερα του MEGA.

Απόδοση δικαιοσύνης από τον Άρειο Πάγο για τον θάνατο του 15χρόνου γιου της, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητά η μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν.

«Εγώ παρέδωσα στην κοινωνία ένα πολύ αθώο και πολύ καλό παιδί. Η κοινωνία το επέστρεψε νεκρό» λέει η ίδια στην κάμερα του MEGA.

Λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η Τζίνα Τζαλικιάν ζητά την αναίρεση μιας άδικης όπως λέει απόφασης.

«Από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας περιμένω να υιοθετήσει την εμπεριστατωμένη και σε σωστή εφαρμογή του νόμου στηριζόμενη αίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ούτως ώστε να αναιρεθεί μία απόφαση άδικη και ελλαττωματική».

Η απόφαση του Εφετείου της Λαμίας, όπως επισημαίνει, δεν έλαβε καθόλου υπόψη τη συμπεριφορά του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Δεν εξέτασε καθόλου εάν η συμπεριφορά του Κορκονέα πριν τη στυγερή δολοφονία του Αλέξανδρου υπήρξε παραβατική.

Η Τζίνα Τζαλικιάν ακόμα και σήμερα πιστεύει πως η δολοφονία του γιου της δεν έχει ερευνηθεί πλήρως.

«Πιστεύω ότι δεν έχει ερευνηθεί η υπόθεση του Αλέξανδρου στο βάθος που θα έπρεπε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή λόγω του ότι είναι ένα συμβάν που έχει μείνει στην ιστορία του τόπου θα έπρεπε να ερευνηθεί και να φανούν τα πραγματικά αίτια της δολοφονίας του Αλέξανδρου».

Εκφράζει ωστόσο την πικρία της ωστόσο για «κάποιους» που -όπως λέει- «πάτησαν» πάνω στη δολοφονία του Αλέξανδρου για δικά τους οφέλη.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλά άτομα. Το καθένα για δικά του οφέλη και συμφέροντα. Μέχρι που κάποιοι πάτησαν στη δολοφονία του Αλέξανδρου για να κατασκευάσουν προσωπικά αφηγήματα και να αποκτήσουν ένα ψίχουλο από την ιστορία της πολιτικής ζωής του τόπου μας».

Σε αντίθεση, ο δικός της Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί «αθώο» και «χαμογελαστό».

«Ο γυμνασιάρχης του σχολείου που φοιτούσε είχε πει ότι δεν πρότεινα τον Αλέξανδρο ούτε καν σε θεατρική παράσταση να υποδυθεί το ρόλο του κακού».

Σε περίπτωση, που γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Ποινικό Τμήμα, τότε, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα οδηγηθεί σε νέα δίκη για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, στη νομική βάση που θα θέσει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024