Αφού φοβάται ο Βαρουφάκης ας δώσει σε εμένα το στικάκι, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρόσκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει σε εκείνη τις συνομιλίες των συνεδριάσεων του 2015 στο Eurogroup για να τις δημοσιεύσει, απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτιμώντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «για κάποιο λόγο φοβάται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αφτιά, η πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε πως είναι σίγουρη πως είναι απολύτως νόμιμη η δημοσιοποίηση των εν λόγω ντοκουμέντων.

«Ας δώσει σε μένα το στικάκι, αφού φοβάται»

«Τον προσκαλώ να μου δώσει εμένα το στικάκι αφού προφανώς για κάποιοι λόγο φοβάται να το δημοσιοποιήσει ή δε θέλει ή ζυγίζει τις ευθύνες. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι η δημοσιοποίηση αυτών των ντοκουμέντων είναι απολύτως νόμιμη διότι αποτελούν την καταγραφή επισήμων συνομιλιών στο πλαίσιο της ΕΕ δεν θα έπρεπε κανείς να τις θεωρεί μυστικές ή απόρρητες, πολύ λιγότερο που αποτέλεσαν τη βάση του εκβιασμού και του στραγγαλισμού της χώρας», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Νόμιμη η δημοσιοποίηση

Απαντώντας σε εισαγγελικές πηγές που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας σε περίπτωση δημοσιοποίησης η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι πιθανότατα από τα ντοκουμέντα αυτά να προκύπτουν ποινικές ευθύνες υπουργών που συμμετείχαν στο Eurogroup.

«Εγκλημα εις βάρος της χώρας μου»

«Το κατ’ εξοχήν έγκλημα σε βάρος της χώρας έγινε με την επιβολή των μνημονίων και του τρίτου μνημονίου και από τα ντοκουμέντα αυτά πιθανότατα. για να μην πω σιγουρότατα, προκύπτουν οι ποινικές ευθύνες και των υπουργών Οικονομικών που συμμετείχαν στο Eurogroup για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μου», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι εάν οι διάλογοι αυτοί δημοσιευθούν «θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη» και πως θα πρέπει να δοθούν «πολύ σοβαρές εξηγήσεις και από ξένες κυβερνήσεις και από τις ελληνικές».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr