Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντοπούλου για ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: Είμαι διατεθειμένη να τις δημοσιοποιήσω εγώ

Κωνσταντοπούλου για ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: Είμαι διατεθειμένη να τις δημοσιοποιήσω εγώ

Δηκτική απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη για την απόφασή του να παραδώσει τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του 2015 στη Βουλή έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δηκτική απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη για την απόφασή του να παραδώσει τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του 2015 στη Βουλή έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με ανάρτηση στα Social Media τονίζει ότι θα έπρεπε να τις είχε παραδώσει το 2015 και όχι σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά.

Παράλληλα, εκφράζει την απορία γιατί δεν τις υπέβαλε όταν διατελούσε εκείνη Πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος εκφράζει την πρόθεσή της να τις δημοσιοποιήσει εκείνη «αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Πολύ λίγο πολύ αργά, @yanisvaroufakis. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως Πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς».

Βαρουφάκης: Θα τις δημοσιοποιήσω ο ίδιος

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και ο ίδιος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προτίθεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να δημοσιοποιήσει τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα επικρίνει την άρνηση του προέδρου της βουλής Κώστα Τασούλα να παραλάβει το στικάκι με τις ηχογραφήσεις και να το παραδώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές σε πρώτη φάση.

«Ο πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους» σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Προσθέτει ακόμη πως «καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους».

«Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βαρουφάκης.

Νόμιμες οι ηχογραφήσεις

Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του άρθρου που ανάρτησε ο κ. Βαρουφάκης το απόγευμα καθώς σημειώνει πως «η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024