Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δραματική αύξηση των θυμάτων

Κοροναϊός : Δραματική αύξηση των θυμάτων

Ο ρυθμός των απωλειών στην Κίνα δεν μειώνεται, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα, δίχως τρόπο διαφυγής και δίχως αποτελεσματικό φάρμακο στη διάθεσή τους.

Όλο και περισσότερα θύματα αφήνει πίσω του ο νέος κοροναϊός.

Ο ρυθμός των απωλειών στην Κίνα δεν μειώνεται, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα, δίχως τρόπο διαφυγής και δίχως αποτελεσματικό φάρμακο στη διάθεσή τους.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 χθες Πέμπτη.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας του νέου κοροναϊού ανήλθε έτσι σε 1.380, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε όλη την ηπειρωτική Κίνα 5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, γεγονός που αυξάνει σε 55.748 το σύνολο των κρουσμάτων.

Πέραν των 116 θανάτων που καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αναφέρθηκαν δύο θάνατοι στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και από ένας στις επαρχίες Ανχούι, Χενάν και Τσονγκτσίνγκ, κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Επίσης, 6.723 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, κατά την ίδια πηγή.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε άλλα τρία κρούσματα

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 ανακοίνωσε η επιτροπή Υγείας στο Χονγκ Κονγκ, ανεβάζοντας τη λίστα των ασθενών στους 53.

Η μία περίπτωση αφορά έναν 43χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα διάρροιας και υψηλού πυρετού από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη περίπτωση αναθεωρήθηκε και εντάχθηκε στη λίστα των ασθενών του κορωνοϊού, μετά την επανεξέτασή της από την αρμόδια επιτροπή.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι μία 67χρονη γυναίκα και ο 37χρονος γιος της, οι οποίοι είχαν δειπνήσει με άλλους τρεις ασθενείς, που είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες, σε εστιατόριο με θαλασσινά. Η γυναίκα εκδήλωσε συμπτώματα την 1η Φεβρουαρίου και ο γιος στις 6 Φεβρουαρίου.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε το 19ο κρούσμα

Την Πέμπτη η υγειονομική υπηρεσία της Μαλαισίας ανακοίνωσε τον εντοπισμό του 19ου κρούσματος από τον νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται για μία 39χρονη γυναίκα από την Κίνα, η οποία σχετίζεται με άλλους δύο ασθενείς της λίστας.

Η ίδια και άλλοι τέσσερις ξένοι πολίτες, είχαν ταξιδέψει από την κινεζική πόλη Ουχάν, στη Μαλαισία, στις 25 Ιανουαρίου.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε απομόνωση και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

ΗΠΑ: Στους 15 οι μολυσμένοι από τον ιό

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ο 15ο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής βρίσκεται μεταξύ των πολιτών που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν στην Κίνα και τέθηκαν υπό ομοσπονδιακή καραντίνα στην αεροπορική βάση Λάκλαντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Πρόκειται για το τρίτο πρόσωπο, μεταξύ εκείνων που απομακρύνθηκαν από την Κίνα, και το πρώτο που βγήκε θετικό στο Λάκλαντ, επισημαίνουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι πιθανόν θα υπάρξουν και νέα κρούσματα ανάμεσα σε εκείνους που πρόσφατα επέστρεψαν από την Κίνα.

Η αμερικανική κυβέρνηση απομάκρυνε με αεροπλάνο περίπου 800 ανθρώπους από την επαρχία Χουμπέι, με 195 ανθρώπους από την πρώτη πτήση που πραγματοποιήθηκε να έχουν πάρει εξιτήριο την Τρίτη. Πολλοί είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι οικογένειές τους που τελούν υπό καραντίνα 14 ημερών σε αμερικανικές βάσεις.

«Ο ασθενής βρίσκεται απομονωμένος και λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε κοντινό νοσοκομείο» αναφέρει τα CDC.

Τα 15 κρούσματα στις ΗΠΑ, που έχουν καταγραφεί σε 7 πολιτείες, αφορούν κυρίως ταξιδιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από την Κίνα.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024