Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας

Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας

«Εκεί που εσείς αποτύχατε τρεις φορές εμείς ως κυβέρνηση καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε κάτι που εσείς ούτε στα όνειρά σας δεν είχατε δει» , είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Σε έντονο ύφος απάντησε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στη Βουλή και τη συζήτηση για τα εργασιακά θέματα.

«Έχετε ξεχάσει το είδος της αντιπολίτευσης που κάνατε επί 3,5 χρόνια», είπε, ενώ σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τις αναφορές του πρωθυπουργού στο Γιάνη Βαρουφάκη: «Πόσο πολύ τον έχετε αγαπήσει τώρα τον κ. Βαρουφάκη που παλαιότερα κατηγορούσατε; Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός».

»Νομίζω ότι έχετε έλλειψη επίγνωσης του τι συνέβαινε στη χώρα το 2012 , όταν ως κυβέρνηση καταφέρατε να υπάρχει στη χώρα πρωτοφανής ύφεση και τώρα μας κουνάτε το δάχτυλο;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Εκεί που εσείς αποτύχατε τρεις φορές εμείς ως κυβέρνηση καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε κάτι που εσείς ούτε στα όνειρά σας δεν είχατε δει» πρόσθεσε.

«Είσαστε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά όταν ο κ. Βρούτσης διέλυσε όλο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων. Φέρατε τη χώρα σε μία πρωτοφανή ύφεση και το ΑΕΠ έχασε 25%» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας και αιχμές για τις εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ, λέγοντας «O Σαμαράς δε σας αρέσει και πολύ τώρα, έχετε τα εσωτερικά σας ζητήματα (…) Υπάρχει ένα κλίμα λυκοφιλίας στην παράταξή σας… Είναι γνωστό πόσες ομάδες και φράξιες υπάρχουν στη δική σας Κοινοβουλευτική ομάδα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας,  σημείωσε : «Δεν έχετε τσίπα και ντροπή γι αυτό και δεν διαψεύδετε την αθλιότητα : ότι αντάλλαξα το Μακεδονικό με τις συντάξεις.

Για σας τότε, η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια προδοτική συμφωνία.

Τώρα όμως την συμφωνία όχι μόνο την εφαρμόζετε, αλλά την τιμάτε».

Αντί για γαλανό ουρανό, οι πολίτες βλέπουν σύννεφα: στο προσφυγικό, στα εθνικά θέματα, στα κοινωνικά, στην οικονομία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Εσείς είσαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας. Μας μιλάτε για πλεονάσματα όταν είχατε υπογράψει πλεονάσματα 4,5% και 4%.

Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία και το θάρρος να πει (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ), ότι κάναμε κάτι λάθος… Εσείς τα κάνατε όλα σωστά : και τη χρεωκοπία την κάνατε σωστά και τη μείωση του ΑΕΠ και τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες…. Όλα τα κάνατε σωστά, συγχαρητήρια».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024