Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας: «Δεν μπορείτε να κρύψετε την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και όλοι οι αξιόπιστοι δείκτες το επιβεβαιώνουν».

Ο πρωθυπουργός απάντησε, δε, σε όλα τα ψέματα -όπως είπε- που χρησιμοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα εργασιακά.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η κοινωνία και η οικονομία ευημερούν όταν αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις», καθώς και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η Ελλάδα να συγκλίνει με τους διεθνείς κανόνες για τα εργασιακά».

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα εργασιακά

Με ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα εργασιακά θέματα απαντά ο πρωθυπουργός σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις, που κατέθεσαν σχετικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αντίστοιχα.

Η ειδική συνεδρίαση, που διεξάγεται – κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού- σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι αν είχε επιλεγεί συζήτηση των δύο ερωτήσεων στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού», θα σήμαινε ότι στη συζήτηση θα συμμετείχαν μόνο οι δύο ερωτώντες και ο πρωθυπουργός, ενώ τώρα μπορούν να συμμετάσχουν, αν το επιθυμούν και οι άλλοι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

«Πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργίας θέσεων εργασίας»

Κατά την αρχική τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου. Δεν πιστεύουμε ότι τα κοινωνικά επιδόματα δίνουν λύσεις».

«Οι νέες καλές θέσεις εργασίας είναι η πραγματική κοινωνική πολιτική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «ισχυρή χώρα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις».

«Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει την απάντηση , γι αυτό και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να διευκολύνονται να προσλαμβάνουν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι «η κοινωνία και η οικονομία ευημερούν όταν αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις. Η δική μας πολιτική θέλει η Ελλάδα να συγκλίνει με διεθνείς κανόνες στα εργασιακά».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί ψέματα και ανακρίβειες και επιχειρεί να δημιουργήσει μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας».

Απαντήσεις στα έξι ψέματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απαντήσεις συγκεκριμένα στα «ψεύδη» περί:

  1. Αύξηση ανεργίας: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία τον Νοέμβριο μειώθηκε στο 16,5% από 18,6% τον ίδιο μήνα την προηγούμενη χρονιά επί ΣΥΡΙΖΑ
  2. Ρεκόρ απολύσεων: Αντί για απολύσεις, τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν
  3. Υποβαθμίστηκε η επιθεώρηση εργασίας και  ανθεί η παραβατικότητα: 1.000 περισσότεροι έλεγχοι το τελευταίο διάστημα
  4. Χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας υπέρ της εκ περιτροπής εργασία: Οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από πέρσι
  5. Καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις: Μόνη εξαίρεση αν οι κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να σώσουν μια επιχείρηση
  6. Μη επέκταση συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο: Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μην κοροϊδεύετε τους νέους ανθρώπους. Προσωπικά, θα κλείνω την πόρτα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο από το παράθυρο.

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πορεία της Οικονομίας, λέγοντας: «Δεν μπορείτε να κρύψετε την πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και όλοι οι αξιόπιστοι δείκτες το επιβεβαιώνουν».

Αναφέρθηκε, δε, στο κόστος δανεισμού που ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες έχει μειωθεί πολύ -ακόμη και κάτω από την μονάδα-, και απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι εγχώρια ΜΜΕ στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά πακέτο δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου με εγκώμια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο στόχος επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα θα υλοποιηθεί από αυτήν την κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης, στην άνθιση της κτηματαγοράς και στην αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών, για να υποστηρίξει το επιχείρημά του για αλλαγή σελίδας της χώρας.

Κατώτατος μισθός

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τον κατώτατο μισθό. Αφού αναφέρθηκε στο νόμο για ένα κατώτατο όριο μισθού που είχε ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2013, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες, κι όταν ήρθε στην κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό.

«Θα μπορούσατε να είχατε προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2017. Το θυμηθήκατε προεκλογικά για να το εμφανίσετε ως δήθεν δική σας προσφορά προς τους πιο αδύναμους. Αν το αυξάνατε και το 2017 και το 2018 θα είχαν ωφεληθεί και οι εργαζόμενοι» είπε.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο νόμος που έχει ήδη ψηφίσει αναφέρει πως ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομίας θα διαβουλευθεί με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το β’ 15ημερο του Ιουνίου.

«Η δέσμευσή μου για αύξηση του ΑΕΠ που θα συνδέεται άμεσα με την αύξηση της κατώτατης αμοιβής ισχύει απόλυτα. Υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, όταν θα νομοθετήσουμε με ευθύνη και ρεαλισμό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δε, στο μεταξύ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλει στην τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με τη στάση του, αφήνοντας στην άκρη την κινδυνολογία. «Μην σπέρνετε ψεύτικες ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Καλό κουράγιο το Σαββατοκύριακο»

«Θα σας συμβούλευα, αν μπορείτε επιτέλους να ξεφύγετε από το παρελθόν σας, που σας θυμίζω ότι οι έλληνες πολίτες το καταδίκασαν σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, διαφορετικά θα χρειαστούν πολλές σελίδες αυτοκριτικής, που μαθαίνω ότι θα συζητήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τους συντρόφους σας.

»Καλό κουράγιο κ. Τσίπρα, αυτό το Σαββατοκύριακο» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Ζωντανά η ομιλία μου στη Βουλή, στη συζήτηση για τα εργασιακά θέματα. #vouli

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr