Η θυγατρική της Renault πρόκειται να αποκτήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του 2021.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι η είδηση θα ανακοινωνόταν με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες, τελικά προέκυψε δια της πλαγίας οδού, όντας κρυμμένη στην παρουσίαση που έγινε για τα οικονομικά αποτελέσματα της Renault.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε θα πρόκειται για ένα αστικών προδιαγραφών μοντέλο. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στις δύο εξής υποθέσεις για την ταυτότητά του μιας και η Dacia δεν αποκαλύπτει τίποτα περαιτέρω.

Η πρώτη εκδοχή είναι το ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia να αποτελέσει μια πιο προσιτή παραλλαγή Twingo Z.E και η δεύτερη και μάλλον επικρατέστερη να πάρει την μορφή ενός μικρού ηλεκτροκίνητου μικρού crossover στα πρότυπα του Renault City Κ-ΖΕ το οποίο διατίθεται από πέρυσι στην αχανή αγορά της Κίνας.

Εξάλλου, σχετικά προσφάτως η Renault είχε ανακοινώσει ότι προετοιμάζει μια διαφορετική, προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα εκδοχή του K-ZE η οποία, όπως είχε τονιστεί, θα αποτελέσει το σημείο εισόδου για την ηλεκτροκίνητη γκάμα της.

Σε ό,τι αφορά το «κινεζικό» Κ-ΖΕ, αξίζει να σημειωθεί ότι εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 46 ίππων και 125 Nm ροπής. Τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 26,8 kWh οι οποίες του εξασφαλίζουν αυτονομία 271 χλμ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr