Η κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα αινιγματικό teaser, προλογίζοντας ένα ηλεκτρικό concept car το οποίο προορίζει για την έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαρτίου.

Το Prophecy, όπως ονομάζεται δείχνει να πιάνει το σχεδιαστικό νήμα από εκεί που το άφησε το εξίσου εντυπωσιακό Le Fil Rouge το οποίο παρουσιάστηκε το 2018.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι έντονες καμπύλες στους θόλους σε συνδυασμό με την coupe λογικής οροφή και την ιδιάζουσα λογική των πίσω φωτιστικών σωμάτων που ισορροπούν κάπου ανάμεσα σε vintage video game και φουτουρισμό.

Εξάλλου, όπως σημειώνει και SanhYup Lee επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, «το Prophecy δεν ακολουθεί τάσεις. Εκπροσωπεί την αειθαλή ομορφιά η οποία θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Σχεδιάστηκε με σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες του αισθητικού ύφους της Hyundai».

Ανεξαρτήτως συστάσεων και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, εκεί που το Prophecy ακολουθεί τις τάσεις είναι σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο το οποίο είναι ηλεκτρικό χωρίς προς το παρόν οι Κορεάτες να ανακοινώνουν περισσότερα για τη διάταξη ή τις επιδόσεις.

Αυτό που ωστόσο ο όμιλος Hyundai έχει ανακοινώσει είναι ότι την επόμενη πενταετία θα δώσει ακόμα περισσότερη έμφαση στα ηλεκτροκίνητα προετοιμάζοντας 14 νέες αντίστοιχες προσθήκες στις γκάμες των Hyundai και KIA.