Με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για τις κινήσεις που έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς

Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών για τις κινήσεις που γίνονται ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα το Τραμ από και προς το Σύνταγμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Νοτίων Προαστίων, κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του αναφέρει:

«Η διακοπή των δρομολογίων του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Κασομούλη στο Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα, έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2018, μετά από την έκτακτη συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει ο τότε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και η τέως Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, η αναστολή λειτουργίας θα ήταν προσωρινή και θα γινόταν για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης και συμπληρώνει: «Δεκαέξι μήνες μετά την «προσωρινή» διακοπή τους, τα δρομολόγια του Τραμ από και προς το Σύνταγμα δεν πραγματοποιούνται, με συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία υφίστανται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Άλιμος, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Ελληνικό, Νέος Κόσμος, Βούλα, Νέο Φάληρο, οι οποίοι για να μετακινηθούν από και προς το Κέντρο της Αθήνας, είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν δύο και τρία μέσα συγκοινωνίας προκειμένου να φτάσουν στις εργασίες και στις κατοικίες τους».

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του Τμήματος Στάση Κασομούλη-Σύνταγμα και ζητάει την ενίσχυση των Νοτίων προαστίων με πρόσθετες express λεωφορειακές γραμμές προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία του συγκεκριμένου επιβατικού κοινού.

Ολόκληρη η ερώτηση είναι εδώ σε pdf:

Ερώτηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr