Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο όμιλος Hyundai εντατικοποιεί τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά τoυ

Ο όμιλος Hyundai εντατικοποιεί τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά τoυ

Ο κορεατικός όμιλος επιβεβαίωσε την εξέλιξη μιας νέας, αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας λογικής “skateboard” για την οποία θα συνεργαστεί με την αμερικανική Canoo, με απώτερο σκοπό την γεωμετρική αύξηση των ηλεκτρικών προτάσεων στις γκάμες της Hyundai όσο και της KIA.

Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Canoo, μια νεοφυή επιχείρηση από την Καλιφόρνια, με την προοπτική εξέλιξης μιας νέας ηλεκτρικής, ευέλικτης αρχιτεκτονικής η οποία θα αξιοποιηθεί από τις Hyundai και KIA ως αφετηρία για μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων.

Η νέα πλατφόρμα θα βασιστεί στην ήδη υφιστάμενη τεχνογνωσία της Canoo η οποία έχει εξελίξει μια αρχιτεκτονική τύπου skateboard και περιλαμβάνει τα απαραίτητα εξαρτήματα ενός ηλεκτρικού μοντέλου, δηλαδή ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες τα οποία φυσικά επιδέχονται παραλλαγές σε επίπεδο ισχύος και απόδοσης.

Ο λόγος που ο όμιλος Hyundai καταφεύγει στην παραπάνω λύση είναι, αφενός ο πολλαπλασιασμός των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων της γκάμας της και αφετέρου η περιστολή του κόστους κατασκευής που θα σημαίνει και την μείωση του τελικού κόστους για τον καταναλωτή.

Εκτός από την αξιοποίησή της ως βάσης για μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών προϊόντων, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και ως αφετηρία για μια σειρά από «οχήματα ειδικού σκοπού» δηλαδή για περιορισμένων διαστάσεων οχήματα μεταφορών καθώς και, αστικών προδιαγραφών τετράτροχες κάψουλες με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή συνεργασία των Κορεατών με την Canoo διπλασιάζει την επένδυση του ομίλου Hyundai στην εξέλιξη νέων προϊόντων. Αναλυτικότερα, σε διάστημα πενταετίας ο κορεατικός όμιλος θα δαπανήσει 87 εκ. δολάρια για την εξέλιξη κινητήρων εναλλακτικής τεχνολογίας, αρχιτεκτονικών και φυσικά ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό τα 25 εκ. δολάρια από το παραπάνω ποσό θα διοχετευθούν στην ΚΙΑ η οποία με τη σειρά της έχει ανακοινώσει ότι το 25% των πωληθέντων αυτοκινήτων της έως το 2025 θα αντιστοιχεί σε οχήματα εναλλακτικών τεχνολογιών.

Επίσης, Hyundai και ΚΙΑ έχουν ανακοινώσει την προσθήκη 38 φιλικών προς το περιβάλλον νέων μοντέλων στις γκάμες τους έως το 2025 εκ των οποίων τα 14 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024