Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Το προφίλ των θυμάτων του φονικού ιού - Γιατί δεν «αγγίζει» τα παιδιά

Κοροναϊός: Το προφίλ των θυμάτων του φονικού ιού – Γιατί δεν «αγγίζει» τα παιδιά

Ο νέος κοροναϊός που έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από την επιδημία SARS του 2003 φαίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς πως δεν «προτιμά» μια ομάδα του πληθυσμού, τα παιδιά.

Ο νέος κοροναϊός που έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από την επιδημία SARS του 2003 φαίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς πως δεν «προτιμά» μια ομάδα του πληθυσμού, τα παιδιά.

Συγκεκριμένα περισσότερα από 43.100 άτομα που έχουν μολυνθεί από τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ανέφεραν ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι άνθρωποι άνω των 40 ετών και πιο συγκεκριμένα, κυρίως ηλικιωμένοι.

Το προφίλ των θυμάτων του κοροναϊού

«Όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι κανείς, τόσο πιο επικίνδυνο είναι σε περίπτωση που «χτυπηθεί» από τον κοροναϊό, να πεθάνει», δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη η Δρ Μαρία Βαν Κερκόφ, επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων νόσων και ζωονόσων του ΠΟΥ.

«Φαίνεται πως αυτοί που κινδυνεύουν κυρίως είναι οι άνθρωποι άνω των 80 χρονών», συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής τόνισε πως μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν πως είναι πολύ λίγα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με παιδιά, ωστόσο επειδή ο ιός είναι αρκετά πρόσφατος, δεν υπάρχει εξήγηση στο γιατί δεν προσβάλλονται σε τέτοιο βαθμό τα μικρά παιδιά.

Αντιθέτως το 80% των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό στην Κίνα ήταν άνω των 60 ετών και το 75% είχε προϋπάρχουσες παθήσεις όπως, καρδιακές παθήσεις ή διαβήτης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Σπάνιες οι μολύνσεις στα παιδιά

Μία μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουαρίου στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, έδειξε ότι η μέση ηλικία των ασθενών με κοροναϊό ήταν περίπου 55 ετών.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε πως ένα βρέφος έξι ημερών«προσβλήθηκε» με κοροναϊό, καθώς και οι γονείς του ήταν φορείς του ιού.

Πάντως σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό American Medical Association φαίνεται πως οι μολύνσεις στα παιδιά είναι σπάνιες τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ο κοροναϊός χτύπησε και τις φυλακές της Βρετανίας

Δύο κρατούμενοι στο Oxfordshire, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κάνει εξετάσεις για να δουν αν έχουν κοροναϊό, αφού ένας άνδρας που μεταφέρθηκε από μια φυλακή στην Ταϊλάνδη κατέρρευσε στο κελί του το βράδυ της Δευτέρας.

Συνολικά 33 περιστατικά κοροναϊού, που από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται COVID-19, έχουν διαγνωστεί στην Ταϊλάνδη, η οποία παραμένει η πρώτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας.

Οι άνδρες θα παραμείνουν στα κελιά τους μέχρι να διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος που ήρθε από τη Ταϊλάνδη είναι ή όχι θετικός στις εξετάσεις για κοροναϊό.

«Όλοι οι κρατούμενοι δεν θα βγουν από την πτέρυγα τουλάχιστον για τις επόμενες 72 ώρες, πράγμα που σημαίνει πως θα τροφοδοτούνται με φαγητό μέσα από ειδικές θύρες».

Σε συναγερμό η Βρετανία

Σημειώνεται πως  Βρετανία βρίσκεται σε συναγερμό τα τελευταία 24ωρα, καθώς τα κρούσματα που είχε από τον κοροναϊό διπλασιάστηκαν μέσα σε μία μέρα.

Ειδικότερα συνολικά οκτώ άνθρωποι εμφανίστηκαν θετικοί στον κοροναϊό σύμφωνα με τον επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας, Κρις Γουίτι.

Τέλος σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΠΟΥ όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 43.000 περιπτώσεις και 1.018 θανάτους.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024