Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλικάρι ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε με ανατροπή

Παλικάρι ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε με ανατροπή

Ο Ελληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 2-0 games στο δεύτερο, αλλά δεν τα παράτησε. Εκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

«Στεφ» THE MAN Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ τον Χούμπερτ Χουρκάζ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στο Ρόντερνταμ.

Ο 21χρονος βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 2-0 games στο δεύτερο, αλλά δεν τα παράτησε. Παρέμεινε ψύχραιμος, σταμάτησε τα λάθη και έκανε την ανατροπή, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη με 2-1 (6-7 (2), 6-3, 6-1).

Μια παλικαρίσια πρόκριση για τον Στέφανο, που την είχε ανάγκη. Μια νίκη αυτοπεποίθησης, που δείχνει ότι μετά τον αποκλεισμό στο Australian Open δούλεψε και στο πνευματικό κομμάτι.

Μια νίκη-βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε στην Μελβούρνη η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ράονιτς. Μια νίκη, που είναι ικανή να βοηθήσει τον Στέφανο να κάνει μια νέα αρχή και να χτίσει ένα νέο σερί, που θα τον οδηγήσει ξανά στην κατάκτηση τίτλων.

Το έργο του Στέφανου απέναντι στον πανύψηλο Πολωνό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Για να κερδίσει ο Τσιτσιπάς το αποψινό παιχνίδι έπρεπε να βγει από τη safe zone του και να παίξει με ρίσκο. Οσο πορευόταν με ασφαλή και άνευ ρίσκου χτυπήματα ο Χούμπερτ Χουρκάζ τον τιμωρούσε.

Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο σετ. Ένα σετ, που πήγε να… κλέψει ο «Στεφ» στο τάι μπρέικ, αλλά ο Πολωνός βρήκε τις λύσεις και με 7-2 έκανε το 1-0. Και λεμε να κλέψει, καθώς ο Χουρκάζ προηγήθηκε με μπρέικ με 5-4 και σέρβιρε για να πάρει το σετ. Εκεί ο Τσιτσιπάς απάντησε με μπρέικ και στη συνέχεια έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Ο Ελληνας τενίστας στην αρχή του δεύτερου σετ δέχθηκε μπρέικ από τον Πολωνό και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Εκεί ήταν που γύρισε τον διακόπτη. Σταμάτησε να σκέφτεται. Να παίζει safe. Πίεσε, έπαιξε με ρίσκο και τελικά του βγήκε. Με συνεχόμενα μπρέικ πήρε το σετ με 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024