Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ από τον Ντουπλάντις
Ιστορία έγραψε στο Τόρουν της Πολωνίας ο Άρμαντ Ντουπλάντις, με τον 20χρονο Σουηδό να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με επίδοση 6,17μ.
Ιστορικό ρεκόρ για τον νεαρό Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ. Ο 20χρονος άλτης με 6.17μ (στη 2η προσπάθεια) σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τόρουν της Πολωνίας και κατέρριψε το προηγούμενο του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί με 6.16μ από τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.
Ξεκινώντας τον αγώνα από τα 5.51 συνέχισε στα 5.72 και μετά στα 5.92 και 6.01. Στη συνέχεια δοκίμασε στα 6.17 μέτρα που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του κλασικού αθλητισμού.
Ο Σουηδός είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Ντόχα, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 στο Βερολίνο.
«Είναι κάτι που ήθελα από τότε που ήμουν τριών ετών. Είναι μία μεγάλη σεζόν, αλλά είναι κι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει!», ήταν οι δηλώσεις του 20χρονου μετά την ιστορική επίδοση.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.