Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα σταματήσει επιτέλους να κλαίει;

Πώς θα σταματήσει επιτέλους να κλαίει;

Τι να κάνετε αν το νεογέννητο δεν λέει να ηρεμήσει

Κάποιοι γονείς είναι πολύ τυχεροί. Τα μωράκια τους μοιάζουν να μην διαμαρτύρονται σχεδόν ποτέ, ενώ αρκεί ένα χάδι για να σταματήσουν να κλαίνε. Δυστυχώς, εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία – και πιθανότατα ούτε εκείνοι τους οποίους ζηλεύετε, καθώς όλοι μας έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως οι δικές μας δυσκολίες είναι μεγαλύτερες από των υπολοίπων. Σε λίγους μήνες, τα πράγματα στο σπίτι σας θα βελτιωθούν, καθώς ο ύπνος του μικρού σας θα πάψει να είναι τόσο διακεκομμένος, ενώ σταδιακά θα είναι και το ίδιο σε θέση να επικοινωνήσει καλύτερα τις ανάγκες του. Μέχρι τότε, τα παρακάτω τρικ ίσως σας προσφέρουν μερικές στιγμές ηρεμίας.

Πώς θα σταματήσει να κλαίει;

Σηκώστε το

Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά μωρά κάτω των έξι μηνών σταματούν να κλαίνε αμέσως μόλις κάποιος τα σηκώσει, ενώ παράλληλα ο χτύπος της καρδιάς τους ηρεμεί. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πίσω από αυτή την αντίδραση κρύβονται εξελικτικοί λόγοι, καθώς σε περιπτώσεις κινδύνου οι γονείς ενός σιωπηλού μωρού είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαφύγουν.

Κάντε του «Σσς!»

Ακούγεται αστείο, όμως πιάνει. Πολλοί γονείς νομίζουν ότι η ησυχία ηρεμεί τα μωρά περισσότερο από οτιδήποτε, στην πραγματικότητα όμως έχουν συνηθίσει στο μάλλον θορυβώδες περιβάλλον της μήτρας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα αγαπούν τόσο τις συσκευές λευκού θορύβου. Πλησιάστε στο αυτάκι του και κάντε «Σσς» και δεν αποκλείεται να το δείτε να χαλαρώνει.

Κουνήστε το

Ναι, δεν είμαστε οι πρώτοι που σας το προτείνουμε, όμως δεν αρκεί να το κάνετε. Πρέπει και να το κάνετε σωστά. Τι θα πει αυτό; Αν το μικρούλι σας δεν δείχνει να εκτιμά την προσπάθειά σας, μην τα παρατάτε: Απλώς δοκιμάστε και άλλες κινήσεις και παρατηρήστε την αντίδρασή του. Ίσως προτιμά να το κουνάτε πιο αργά ή πιο γρήγορα, με άλλη κατεύθυνση, με ρυθμό ή χωρίς. Δική σας δουλειά είναι να βρείτε τι του αρέσει.

Βάλτε το να ρευτεί

Ακόμη και αν το έχει κάνει ήδη, δεν αποκλείεται να χρειάζεται μια επανάληψη. Τα αέρια είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που κάνουν ένα νεογέννητο να σπαράζει στο κλάμα.

Κάντε υπομονή

Δυστυχώς, αν το μωράκι σας υποφέρει από κολικούς, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά για να το βοηθήσετε. Στα καλά νέα, όμως, το πρόβλημα σύντομα θα υποχωρήσει από μόνο του.

Βάλτε το για ύπνο

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως όταν ένα μωράκι είναι εξαντλημένο δεν κοιμάται καλύτερα. Αντιθέτως, γίνεται πολύ (αλλά πολύ) γκρινιάρικο.

Ελέγξτε την πάνα του

Μην την μυρίσετε απλώς. Η λερωμένη πάνα ενός νεογέννητου μπορεί να έχει εκπληκτικά… διακριτική μυρωδιά. Πριν αποκλείσετε το ενδεχόμενο να αποτελεί την αιτία του κακού, ρίξτε της μια γρήγορη ματιά.

Κάντε του ένα μπανάκι

Αν το μικρούλι σας αγαπά το νερό και δεν λέει να σταματήσει να κλαίει, ίσως ένα χαλαρωτικό μπανάκι να είναι η καλύτερη λύση.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024