Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέγας Αλέξανδρος : Άσκηση γεμάτη συμβολισμούς από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία [Εντυπωσιακές εικόνες]

Μέγας Αλέξανδρος : Άσκηση γεμάτη συμβολισμούς από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία [Εντυπωσιακές εικόνες]

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κόντρα στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και των υπουργών του στις καθημερινές προκλήσεις του σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020»

Την στιγμή που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα, ενώ οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο απρόβλεπτες κυρίως σε διπλωματικό, και λιγότερο σε στρατιωτικό επίπεδο, η Ελλάδα έσπευσε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία της με δυνάμεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κόντρα στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και των υπουργών του στις καθημερινές προκλήσεις του σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020».

Σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Καλαμίτσας στην Σκύρο, η τελική φάση της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης.

Το σενάριο της τελικής ενέργειας στην Σκύρο προέβλεπε την ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εχθρικών δυνάμεων. Η άσκηση, που ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται τυπικά αύριο, διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου και συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας των ΗΠΑ και για πρώτη φορά και της Γαλλίας.

Σύμφωνα, δε, με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σκοπός της άσκησης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024