Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λήξη συναγερμού στον Ευαγγελισμό : Αρνητικός στον κοροναϊό ο 22χρονος

Λήξη συναγερμού στον Ευαγγελισμό : Αρνητικός στον κοροναϊό ο 22χρονος

Αν και ο συναγερμός είχε λήξει από νωρίς, το βράδυ της Παρασκευής μπήκε και επίσημα τέλος στους φόβους για κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Αν και ο συναγερμός είχε λήξει από νωρίς, το βράδυ της Παρασκευής μπήκε και επίσημα τέλος στους φόβους για κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα αποτελέσματα από το δείγμα του 22χρονου που μετέβη στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα γρίπης, έπειτα από πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα, βγήκαν αρνητικά.

Οι γιατροί, που νωρίτερα τον εξέτασαν κλινικά διαπίστωσαν ήπια συμπτώματα και ήταν καθησυχαστικοί.

Ωστόσο, εξαιτίας του ταξιδιού στην Κίνα πήραν δείγμα και το έστειλαν στο εργαστήριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου προκειμένου να επιβεβαιώσουν και εργαστηριακά ότι δεν πάσχει από τον κορωνοϊό.

Τι θορύβησε τους γιατρούς

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής σήμανε συναγερμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όταν μετέβη ο 22χρονος, ο οποίος ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ.

Ο νεαρός δήλωσε ότι υπέφερε από ήπια συμπτώματα κρυολογήματος και συγκεκριμένα ανέφερε ότι είχε έντονο βήχα.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, αυτό που θορύβησε περισσότερο τους επιστήμονες ήταν το γεγονός ότι ανέφερε πως στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Χονγκ Κονγκ, είχε εντοπιστεί κρούσμα του κοροναϊού.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που του καθησύχασε από την πρώτη στιγμή ήταν πως το εν λόγω ταξίδι στην Κίνα είχε πραγματοποιήσει πριν από περίπου 13-15 μέρες.

Έτσι, εάν είχε προσβληθεί θα έπρεπε να είχε αναπτύξει συμπτώματα νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και αφού οι γιατροί έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και απομόνωσαν τον ασθενή, έλαβαν δείγμα και το έστειλαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τελικά δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024