Γερμανία : Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή
Η μεγαλύτερη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής εδώ και μία δεκαετία αναβιώνει τους φόβους για ύφεση
Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε τον Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση της από το 2009, σε μια μείωση σοκ που αποτυπώνει την αδυναμία στη μεταποίηση, η οποία δημιουργεί τον κίνδυνο η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να βυθιστεί και πάλι στην ύφεση.
Η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε βουτιά 3,5% σε μηνιαία βάση, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση κατά 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009 και καταγράφεται ύστερα από την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 1,2% τον Νοέμβριο.
Οι γερμανικές μεταποιητικές εταιρίες που εξαρτώνται από τις εξαγωγές βρίσκονται αντιμέτωπες με την υποτονική ζήτηση από το εξωτερικό καθώς και την επιχειρηματική αβεβαιότητα που συνδέεται με τις εμπορικές διαμάχες και την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κλάδος υπηρεσιών είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Το οικονομικό ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε χθες ότι ο νέος κινεζικός ιός μπορεί να επηρεάσει και τη γερμανική ανάπτυξη.
Η Γερμανία απέφυγε οριακά να υποχωρήσει σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς και κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,6% για το σύνολο του 2019, τον ασθενέστερο από το 2013. Τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας το τέταρτο τρίμηνο θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442