Πέθανε το δεξί χέρι του Εσκομπάρ: Διαβόητος εκτελεστής , συμμετείχε σε 300 δολοφονίες
Ο «Ποπάι» δήλωνε «συνεπαρμένος από τη μυρωδιά του αίματος».
Ο Τζον Χάιρο Βελάσκες Βάσκες, ο διαβόητος εκτελεστής που σκορπούσε τον θάνατο για λογαριασμό του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και φέρεται να συμμετείχε σε τουλάχιστον 300 δολοφονίες, πέθανε σήμερα σε ηλικία 57 ετών, έγινε γνωστό από την κολομβιανή κυβέρνηση.
Ο Βελάσκες, γνωστός με το προσωνύμιο Ποπάι, πέθανε από καρκίνο του στομάχου σήμερα τα ξημερώματα, αναφέρουν οι σωφρονιστικές αρχές της Κολομβίας.

Δήλωνε συνεπαρμένος από τη μυρωδιά του αίματος
Μετά την αποφυλάκισή του το 2014, έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες στη φυλακή, ο Βελάσκες εμφανιζόταν συχνά στα ΜΜΕ και είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube. Έγραψε βιβλία, ενώ ενέπνευσε ακόμα και το Netflix με την αυτοβιογραφική σειρά “Survivre a Pablo Escobar”. Φυλακίστηκε ξανά το 2018 με την κατηγορία του εκβιασμού.
Ο «Ποπάι» δήλωνε «συνεπαρμένος από τη μυρωδιά του αίματος». Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το 2015, στο κοιμητήριο του Μεντεγίν, όπου έχει ταφεί ο Εσκομπάρ, ο Τζον Χάιρο Βελάσκες Βάσκες καυχιόταν ότι είχε δολοφονήσει «τουλάχιστον 250 ανθρώπους, ενδεχομένως 300».

Από αστυνομικός, δεξί χέρι του Εσκομπάρ
Με γονείς εμπόρους, γεννήθηκε στο χωριό Γιαρουμάλι (βορειοδυτικά) το 1962. Όπως ο ίδιος επιβεβαίωνε μεγάλωσε σε ένα «βίαιο περιβάλλον».
Στα απομνημονεύματά του, αφηγείται ότι πέρασε από τις σχολές των Πεζοναυτών και της Αστυνομίας, προτού γίνει το «δεξί χέρι» του Εσκομπάρ.
Το 1992, σε ηλικία 30 ετών, εγκαταλείπει «το αφεντικό» για να παραδοθεί στη δικαιοσύνη. Θα περάσει 23 χρόνια στη φυλακή.

Ομολόγησε ότι εκείνος είχε δώσει το όπλο που σκότωσε το 1989 τον φιλελεύθερο υποψήφιο για την προεδρία της Κολομβίας Λουίς Κάρλος Γκαλάν, είχε δολοφονήσει έναν εισαγγελέα και είχε συμμετάσχει στην απαγωγή του συντηρητικού Αντρές Παστράνα, που κατόπιν εξελέγη πρόεδρος της Κολομβίας (1998-2002).
- ΠΑΣΟΚ: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ – Πρόεδρος ο Κόκκιας, αντιπρόεδρος η Ζούπη
- Στον Αστακό το θαλάσσιο drone «φάντασμα» που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Η προέλευση του και η άγνωστη αποστολή του
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»
- «Σφίξαμε τον κορσέ της Νικόλ και το πλευρό της έσπασε» – Η backstage ιστορία του Moulin Rouge στα 25 του
- Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της απάντησης του Ιράν
- Με… Ro-Ro η Ευρώπη αναζητά εμπορική «έξοδο» από το Ορμούζ
- Εκρήξεις στο Ιράν στην παράκτια πόλη – λιμάνι του Μπάνταρ Αμπάς και στην νήσο Κεσμ
- Φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442