Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονιστικές στιγμές στο ΣΕΦ: Φόρος τιμής στα θύματα της «Θύρας 7»

Συγκλονιστικές στιγμές στο ΣΕΦ: Φόρος τιμής στα θύματα της «Θύρας 7»

Τόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού, όσο κι εκείνοι της ΤΣΣΚΑ τίμησαν τη μνήμη των 21 νεκρών της θύρας 7. Η κίνηση των τριών… πρώην «ερυθρόλευκων».

Είναι στιγμές που μόνο η σιωπή μιλά. Ο χρόνος γυρίζει πίσω, τα μάτια καρφώνονται στο ηλεκτρονικό ταμπλό και το βίντεο έρχεται να θυμίσει την τραγωδία, αλλά και ότι 21 ψυχές δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα μας. Λιτό, αλλά συγκινητικό το τελετουργικό, για να τιμηθούν οι 21 νεκροί της «θύρας 7». Κι ήταν εκεί, στη σημερινή θύρα 7 (αλλιώς «Ω θαλάσσης»), σε ένα τεράστιο πανό, που κάλυπτε όλη την εξέδρα των οργανωμένων.

Ακολούθησε το βίντεο, με την ιστορία που περνούσε μέσα από εικόνες και τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν ζέσταμα, έμειναν όρθιοι να παρακολουθούν το βίντεο. Το ίδιο κι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Ο Χίλιαρντ δεν κατάλαβε τι συνέβαινε, έκανε διατάσεις, αλλά αμέσως πήγε δίπλα του ο Κώστας Χατζηχρήστος, γυμναστής στη μοσχοβίτικη ομάδα και του εξήγησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πήγε δίπλα στον Χάκετ, ο οποίος ενημέρωσε τον Αμερικανό συμπαίκτη του για το τι συνέβη.

Ο κόσμος χειροκρότησε, η ιαχή «αδέρφια ζείτε» δόνησε το ΣΕΦ, για να ξεκινήσει το ζέσταμα. Περίπου 10 λεπτά μετά ο Βασίλης Σπανούλης με τα παιδιά του κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με πατερίτσες, ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, καταθέτοντας κι εκείνοι λουλούδια.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024