Συνεχίζουν οδηγοί να σταθμεύουν τα οχήματα τους σε ράμπες ΑμΕΑ δυσκολεύοντας την κίνηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.
Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση «παραβατικών αντικοινωνικών συμπεριφορών» στάθμευσης σε ράμπες ΑμΕΑ, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, ειδική εξόρμηση μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης.
Οι έλεγχοι έγιναν κατά μήκος οδικών αξόνων του Δήμου Αθηναίων και ενδεικτικά στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Σπύρου Μερκούρη, Εμπεδοκλέους, Ριζάρη, Υμηττού, Μομφεράτου, Δημητσάνης, Μάρνη, Αναπαύσεως κλπ.
Κατά την εξόρμηση βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις σε ράμπες ΑμΕΑ και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρο όχημα 2 οχήματα.
Αντίστοιχη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην περιοχή του Δήμου Πειραιά κατά την οποία βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις σε ράμπες ΑμΕΑ και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρο όχημα 21 οχήματα.
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων