Μια νέα χιονοστιβάδα που σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άτομα και να αγνοείται η τύχη αρκετών ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το χιόνι.

Οι αγνοούμενοι αυτοί, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, που επικαλείται έναν τούρκο αξιωματούχο, είναι διασώστες που είχαν μεταβεί στο σημείο εκείνο για να αναζητήσουν δύο ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από προηγούμενη χιονοστιβάδα.

Ο δήμαρχος της περιοχής Μπαχτσεσεράι στην ανατολική επαρχία Βαν, ο Μεκί Αρβάς, δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι μια ομάδα 300 ανθρώπων εργαζόταν για τη διάσωση εγκλωβισμένων από τη χιονοστιβάδα της Τρίτης, όταν σημειώθηκε και νέα κατολίσθηση χιονιού.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες.

Σήμερα οι ομάδες διάσωσης κλήθηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μπαχτσεσεχίρ, που περικλείεται από βουνά και βρίσκεται και αυτή στην επαρχία Βαν, έπειτα από την πτώση χιονοστιβάδας αργά χθες το βράδυ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ είπε ότι 25 μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή τους.

Η πρώτη χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα εκχιονιστικό όχημα και ένα μικρό λεωφορείο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και θάβοντας πιθανώς κάτω από το χιόνι άλλους δύο.

Ο χειριστής του μηχανήματος και επτά επιβάτες σώθηκαν.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο