Μπορεί να μην υπάρχουν νεκροί από το σοκαριστικό ατύχημα του αεροσκάφους της Pegasus στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη συντριβή υπάρχουν 52 τραυματίες.

Ανάμεσα σε αυτούς τους τραυματίες βρίσκονται και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, οι οποίοι όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Νοτιοκορεάτη, όπου αμφότεροι θεωρούνταν πολύ έμπειροι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των τουρκικών Αρχών οι αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 52.

Τα αίτια…

Αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τον λόγο που οδήγησε στο ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, υπάρχουν ήδη φωνές που κάνουν λόγο για κακή κατάσταση του διαδρόμου προσγείωσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν άσχημα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν δικαιολογεί το ατύχημα, αφού πολλά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο εν λόγω αεροδρόμιο με τις ίδιες καιρικές συνθήκες.

Έτσι, τα βλέμματα στρέφονται σε πρόβλημα του αεροσκάφους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο.

Γρήγορη αντίδραση των αρχών

Σχετικά με το… θαύμα του να μην υπάρξουν νεκροί, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πολύ γρήγορη παρέμβαση της πυροσβεστικής του αεροδρομίου.

Η εκκένωση έγινε αρκετά γρήγορα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Τέλος, σχετικά με την εικόνα, η οποία προκάλεσε σοκ, αφού το αεροσκάφος κόπηκε σε τρία κομμάτια, αναλυτές ξεκαθαρίζουν ότι λόγω της πολύ υψηλής ταχύτητάς του, θα μπορούσε να είχε κοπεί και σε πολλά και σε περισσότερα κομμάτια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο